"İmza krizi" devam ediyor!
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan "içki satışı yasağı" tartışmaları sırasında imzasını, kamuoyunun tepkilerinin ardından geri çekmişti. Başkan Gökhan`ın imzasını çektiği kararda "Nöbetçi Döviz Bürosu" kararı da yer alıyordu. Bahsi geçen karar; "Ticari faaliyetler için, Merkez ilçede nöbetçi döviz bürolarının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenerek ilan edilmesine ve ilan edilen döviz bürosunun açık bulundurulmasına, Kaymakamlıklarımız tarafından ihtiyaç olduğu tespit edilmesi durumunda da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her ilçede bir adet olacak şekilde nöbetçi döviz bürolarının belirlenerek ilan edilmesine ve ilan edilen döviz bürosunun açık bulundurulmasına..." konusunu içeriyordu. Nöbetçi Döviz Bürosu uygulamasından da imzasını geri çeken Ülgür Gökhan`a ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu tepki gösterdi.
"Okumadan imzaladım şeklinde yaptığı bu açıklama bizleri düşündürmüştür"
Başkan Gökhan`ın karardan imzasını çekmesine tepki gösteren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu şunları söyledi "Tam kapanma sürecinde döviz bürolarının nöbet şeklinde açık olması konusunda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilettiğimiz talep uygun bulunarak İl Hıfzısıhha Kurulunun 30 Nisan 2021 tarih ve 4/L no`lu kararı ile gerekli izin ve Odamıza bu konuda görev verilmiştir. Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan`ın bu karardan 3 gün sonra karardan imzasını çektiği yönündeki açıklaması camiamızı üzmüştür. Uzun yıllar ticaretle uğraşmış, Odamız Yönetiminde görev almış ve 20 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Sayın Gökhan`ın `okumadan imzaladım` şeklinde yaptığı bu açıklama bizleri ayrıca düşündürmüştür de..."
"Temsil makamları ciddiyet gerektirir"
"Tapu, noter ve bankaların çalışmasına izin verildiği bir süreçte döviz bürolarının kapalı olmasının haksız rekabete yol açacağı düşünülerek ve İlimizde bulunan toplam sadece iki döviz bürosundan nöbet sistemi ile birinin açık olması talebimiz ile ilgili kararın neresini yersiz buldunuz ya da ne sakınca gördünüz Sayın Gökhan? Esnafı, tüccarı, sanayicisiyle iş alemi, halk ve yöneticiler bir bütündür. Tek başına hiç biri bir anlam ifade etmez. Ülke olarak 14 aydır yaşadığımız bu zorlu süreçte, güven ile tesis edilmiş kurumlardaki yöneticilerin sorumlulukları daha da artmıştır. Attığımız imzalar kadar atmadığımız imzalardan ya da geri çektiğimiz imzalardan da sorumluyuz. Temsil makamları ciddiyet gerektirir. Ümit ediyorum ki; bundan sonra temsilen bulunduğumuz kurumlarda alınacak kararlara, verilecek izinlere bu sorumluluk ve hassasiyetle bakarak, toplum sağlığı ve refahını düşünerek ve tabi önce okuyarak imza atarsınız."
(Atakan Alkış)