"İmkanların 5'li çeteye kullanılması sizi rahatsız etmedi mi?"

661
İyi Parti`den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı İyi Parti`yi aşağıladığı iddiasında bulunurken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu`da Çanakkale Belediyesi`nden Ankara`ya çanta gittiği iddialarında bulunmuştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hakkındaki iddialar yanıt vermişti. İYİ Parti`yi aşağılamasının söz konusu olmayacağını belirten Başkan Gökhan, çanta iddialarına dair ise; "Meclis toplantısında da söylediğim gibi, benim bildiğim tek çanta, size de Ankara`ya göndermiş olduğumuz Halkın Bakkalı ürünlerinden oluşan çantadır" cevabını vermişti. İddialarla ilgili il Başkanlığı adına açıklama yapma gereği duyulduğunu belirten CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, iktidarın yapamadıklarını kamuoyundan gizlemek için, ülke gündemini sürekli olarak gerçeğe dayanmayan yalan ve iftiralar ile meşgul etmek istediğini belirtti. Partisinden istifa eden Özdağ`ında iktidarla birlikte gündemi değiştirme hevesi içerisinde olduklarını belirten Ural, "Sayın Özdağ temizlikten, hukuktan bahsediyorsa yapması gereken ilk şey, elinde olduğunu iddia ettiği belgeleri yetkili makamlara vermesidir" dedi. AK Parti Milletvekili İskenderoğlu`na Çanakkale gündeminde yer alan konulara dair sorular yönelten Ural, çanta iddialarına dair; "Ülkemizde ihale, çantacılık ve peşkeş denilince ilk akla gelen herkesin malumu Beşli Çetedir. Devletin bütün imkânlarının halk yararına kullanılması gerekirken, aksine bu çeteye harcanması sizleri rahatsız etmiyor mu? Bu israf konusunda ne düşünüyorsunuz?" dedi. 
 
"Özdağ`ın yapması gereken ilk şey, iddia ettiği belgeleri yetkili makamlara vermesidir"
İl Başkanı Ural açıklamasında; "Anlaşılan Millet İttifakı`nın yükselişi, Cumhur İttifakı`nın sürekli olarak düşüş göstermesi AKP iktidarını olduğu kadar Sayın Özdağ`ı da rahatsız etmeye başlamıştır. Siyasi ikbal uğruna ilkesi ve ideolojisi olmayan, siyasetle köşe kapmaca oynayanlar, işlerine gelmediğinde istifa edip kendilerine yer arayanlar ve ya transfer olanlar siyasetin kirlenmesine ve bu hale gelmesine sebep olmuşlardır. Sayın Özdağ temizlikten, hukuktan bahsediyorsa yapması gereken ilk şey, elinde olduğunu iddia ettiği belgeleri yetkili makamlara vermesidir. Bunu yapmıyor ya da yapamıyorsa, bu açıklamaları kendisini şaibeli duruma düşürecektir. Durumdan vazife çıkarmak isteyen, bu durumu fırsata çevirmek isteyen ve kendilerini siyasetin akıllıları sanan küçük düşünenler şunu çok iyi bilsinler; Sayın Ülgür Gökhan mecliste yaptığı konuşmada İyi Parti`yi incitecek, küçük düşürecek bir tek söz söylememiştir. Sayın Ülgür Gökhan yaptığı konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi`nin demokrasi anlayışına vurgu yapmıştır" dedi. 
 
"Kaz Dağlarımız hangi amaçlarla kimlere pazarlandı?"
Milletvekili İskenderoğlu`na Çanakkale`de gündeminde yer alanlara dair sorular yönelten Ural; "Milletvekilimizin AKP`nin ülke genelinde yarattığı ve uyguladığı etik olmayan siyaset anlayışından az da olsa uzak duran bir çizgisi vardı. Anlıyoruz ki kendisi de artık uzak durmayı tercih etmiyor. O zaman, Çanakkale`mizin meselelerine çözüm bulmak söz konusu olduğunda, siyasi dedikodulara gösterdiği ilgisini esirgeyen Sayın İskenderoğlu`na bazı sorular sormak istiyoruz. 20 Yıldan beri iktidarda olan bir siyasi partinin milletvekilisiniz. Çanakkale belediyesinde yılın 365 günü görevlendirdiğiniz müfettişlerin olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Şu ana kadar Ümit Özdağ üzerinden nemalanacağınızı sandığınız konularla ilgili elinize geçen bilgi, duyduğunuz bir olay oldu mu? Kaz Dağlarımızın, Biga Yarımadası`nın toplam alanının yüzde 79`luk kısmının madencilik faaliyetlerine açılmasının altında yatan sebep nedir? Kaz Dağlarımız hangi amaçlarla kimlere pazarlandı? Dünyanın kendi kendini temizleyen, doğal balık havuzu gibi balık yetişen körfezlerinden Saroz körfezinde ÇED olumsuzluğuna rağmen doğalgaz limanı yapılmasının altında yatan nedir? Saroz körfezi kimlere peşkeş çekildi? Çanakkale`nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar barajının hemen yakınına yapılmak istenen altın madeni işletmeleri konusundaki `Kesen devletimiz, kesen Orman Bölge Müdürlüğümüz` diyerek Kanadalı firmaya siper olmaktan başka bir fikriniz var mı? Eşiniz bu kentte ticaret yapmaktadır Çanakkale Belediyesinden ve diğer kamu kurumlarından ihalelere girerek iş alıp ticari yaşamını devam ettirmektedir. Eşinizin kamu kurumlarından ve Çanakkale Belediyesinden aldığı işlerde çanta olayı yaşanıyor mu? Yaşandıysa siz bu duruma sessiz mi kaldınız? Çanakkale halkı, ilimizi yakından ilgilendiren bu konulardaki görüşlerinizi mesnetsiz iddialar peşinde koşmanızdan daha çok merak etmektedir" dedi. 
 
"İhale, çantacılık ve peşkeş denilince ilk akla gelen herkesin malumu Beşli Çetedir" 
Ural açıklamasında; "İlimizin sorunlarıyla ilgilenmediğinizi anladık, ancak en azından Çanakkale belediyesini, haklarındaki soruşturmaların üstünü kapatmak için ağlaya ağlaya istifaya zorlanan belediye başkanlarınız ve Sayıştay raporları TBMM`den kaçırılan belediyeleriniz ile karıştırmayın! Milletimiz kamu ihalelerinde çantacılığın ne demek olduğunu AKP iktidarı sayesinde 20 yıldır gayet iyi öğrendi. Ülkemizde ihale, çantacılık ve peşkeş denilince ilk akla gelen herkesin malumu Beşli Çetedir. Pandemi nedeniyle toplumumuzun çok geniş kesimlerinin sıkıntılar yaşadığı ve mağduriyetlerinin devam ettiği bir ortamda dahi, devletin bütün imkânlarının halk yararına kullanılması gerekirken, aksine bu çeteye harcanması sizleri rahatsız etmiyor mu? Bu israf konusunda ne düşünüyorsunuz? Kısacası Sayın İskenderoğlu, Çanakkale halkı bizden ve Ankara`ya gönderdiği siz vekillerinden ilimizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm beklemektedir. Kaynakların israfa değil, millete harcanmasını beklemektedir. İş, aş, eşitlik, adalet, özgürlük ve geleceğimiz olan çocuklarımızın mutlu yaşayabileceği aydınlık bir ülke istemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi`nin ve yerel yönetimlerinin tek hedefi, önümüzdeki ilk genel seçimlerde Türkiye halkını 20 yıllık AKP ve tek adam yönetiminden kurtarmaktır. Halkımızın ve ülkemizin menfaatlerini öne alarak hazırladığımız parti programımız ile halkın iktidarını halk ile birlikte kurmak temel dayanağımızdır" ifadelerimi kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş