İmamoğlu'na Çanakkale desteği

831
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu`na "YSK Başkanı`na ve üyelerine hakaret ettiği" iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve "siyasi yasak" cezası verilmesine üzerine İstanbullular ve diğer illerden çok sayıda vatandaş, dün Saraçhane`de bir kez daha araya geldi. Saraçhane dolduran binlerce kişi, "Hak hukuk adalet" ve "Hükümet istifa" sloganlarıyla, alınan karara tepki gösterdi. İstanbulluların yanı sıra siyasi parti liderleri, ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de mitinge katılarak, verilen karara tepki gösterdi. Çanakkale`den İmamoğlu`na destek vermek için sabah saatlerinde yola çıkan CHP il ve ilçe örgütleri de "Millet iradesine sahip çıkıyor" mitingindeki yerini aldı. Mitingde konuşan İmamoğlu, "Bu dava Ekrem İmamoğlu davası değil. Bu dava ülke davası, bu dava adalet davası, bu dava eşitlik davası. Çünkü biz bu davayı çocuklarımıza güçlü ve demokratik bir Türkiye bırakma davası olarak görüyoruz. Ben, sen ya da o değil, herkes kazanacak. Herkes kazanacak ve her şey çok güzel olacak" diye konuştu.
 
"İstanbul demek Türkiye demektir"
CHP Çanakkale İl Başkanlığı alınan kararın siyasi bir karar olduğuna vurguda bulunarak, "İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul`un iradesine, Türkiye`nin geleceğine sahip çıkmak için düzenlenen mitinge katılmak üzere İstanbul`a hareket ettik. Asla yalnız yürümeyeceksin Ekrem İmamoğlu" ifadelerine yer verdi.
 
"Siyasi kararı protesto ediyoruz"
CHP Çanakkale Gençlik Kolları alınan karara protesto için gittikleri Saraçhane Mitingi`ne dair sosyal medya hesabından, "CHP Çanakkale Gençlik Kolları olarak İl ve İlçe örgütlerimizle birlikte dün alınan siyasi kararı protesto etmek adına İstanbul Saraçhane`de yerimizi aldık. ``Millet, İradesine Sahip Çıkıyor`` mitinginde CHP Gençlik Kolları Genel Başkanımız Gençosman Killik ve İstanbul Gençlik Kolları İl Başkanımız Cem Aydın ile anı ölümsüzleştirdik" açıklamasında bulundu.
(Damla Yeltekin)
Paylaş