İmam Hatip Lisesinde mobbing iddiası

797
KESK`e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Yasin Hacımusalar ile son dönemde Çanakkale`de okullarda artan soruşturma furyasını, öğretmenlerin okul yönetimleri ile yaşadıkları sorunları konuştuk. Çanakkale merkezde bazı okullarda okul yöneticileri ve öğretmenler arasında sürekli bir çatışmanın olduğunu dile getiren Hacımusalar, bu çatışmalara bağlı olarak, şikayetler ve ardı arkası kesilmeyen inceleme ve soruşturmaların yaşandığı yönündeki şikayetlerin sendikaya yansıdığını ifade etti. 
 
İmam Hatip Lisesi`nde mobbing iddiası!
Okullara sürekli olarak inceleme ve soruşturma için gidilmesinin eğitim emekçilerinin moralini bozduğunu ve performanslarını olumsuz etkilediğini söyleyen Hacımusalar, bu durumun okul başarısını da düşürdüğünü, öğretmen ve velileri de olumsuz etkilediğini ifade etti. Şehit Cemal Demir İmam Hatip Lisesi`nde yaşanan mobbing iddialarını değerlendiren Hacımusalar, "Okulun başarılı ve sevilen öğretmenlerinin, okul yöneticisi tarafından sürekli mobbinge maruz kaldıkları, dedikodular üzerinden öğretmenlere soruşturma açıldığı,
yöneticilerin öğretmenler arasında ayrımcılık yaptığı, öğretmenler arasında gruplaşmaya yol açtığı, bu durumun okulun huzurunu bozmakla kalmayıp öğrencilerin başarılarını da olumsuz etkilediği yönünde şikayetler gelmektedir" dedi. 
 
"Liyakat sahibi olmayanlar yönetim kademesine gelmemeli"
Çanakkale`de daha önce de, özellikle bir iktidar partisine yakın sendika üye ve yöneticilerinin okullarda yönetim kademesinde olmaları sık sıkr eleştirilmiş, diğer sendikaların da tepkisini çekmişti. Sendikalar sık sık liyakat vurgusu yaparken, Eğitim-Sen Şube Başkanı Hacımusalar da liyakatin önemine değindi. "Bu durum da gösteriyor ki liyakat sahibi olmayan, alanında kendini yetiştirmeyen kişilerin yönetim kademesine gelmesiyle birlikte okullarda iş barışı bozulmakta, okulların iklimi ve havası olumsuz etkilenmektedir. Biz Eğitim-Sen olarak her zaman çocuklarımızı emanet ettiğimiz okulların ve canla başla çalışan öğretmenlerimizin liyakatin ön plana alındığı, hak edenin hak ettiği yerde yöneticilik yaptığı atama sisteminin ivedilikle gerçekleşmesini istiyoruz" dedi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş