havadurum

İlter; “Yerel yönetim sorumluluk al”

Önümüzdeki yerel seçimlerde Bozcaada`dan Belediye Başkan adayı olması beklenen Adnan İlter, Şarap Tadım Günleri`nin düzenlendiği Bozcaada`nın yerel yönetimine seslendi.

945
Yeni alkol yasası düzenlemesiyle birlikte, alkollü içkilerin reklam ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılamayacak olmasına tepki gösteren Adnan İlter; “Bu noktada yerel yönetim elini taşın altına koymalı” dedi. İlter; “Birkaç gündür yerel gazetelerde yeni alkol yasası düzenlemesiyle ilgili haberler yer alıyor. Haberlerde Şarap Tadım Günlerinin kaderinin Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün elinde olduğu belirtiliyor. Tabi Sayın Cumhurbaşkanımız şuan yasayı incelemekte kararı birkaç gün içinde açıklanır. Diyelim ki; Sayın Cumhurbaşkanımız yasayı inceledi ve uygulamama kararı vermedi, o zaman bir sorun yok. Ya tam tersi olursa biz Bozcaada`daki bağlardan yetişen oranın yerel fabrikalarında üretilen ada ekonomisine kazandırılan o çok özel şarapları tadamayacak mıyız? Bozcaada’nın bu önemli ve kültürel zenginliğinden vaz mı geçeceğiz. Yeni yasa teklifinde idari para cezalarının yanı sıra, alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımının yapılamayacağı. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacağı ifadeleri yer alıyor. Ancak ulusal ve uluslar arası sektörel fuarlar hariç deniliyor. İşte tam da bu noktada Yerel Yönetim elini taşın altına koymalı” diye konuştu.
 
“Emekler boşa gitmesin”
“Şarap fabrikalarının ev sahipliğinde gerçekleşen, müzik dinletileri ve minik konserlerle desteklenen bu kültürel etkinliğin içeriğini daha fazla zenginleştirmeli ve başka boyuta taşınmalı” diyen İlter; “Adı fuar olsun ya da festival olsun devamlı geliştirerek uluslararası boyuta dönüştürülmeli. Ama yeter ki olsun. Çünkü yerel şarap fabrikaları sahiplerinin bin bir türlü zorluklarla teşvikler alarak kurdukları bağlar ve bugüne kadar ki emekleri boşa gitmesin. Bağcılık ve şarap üretimi Bozcaada’nın sembolü. Bozcaada’ya zenginliği bağlar getirdi. Bu nedenle kaderimizi hiç kimsenin eline bırakmamalıyız. Taksim Gezi Parkı direnişi gibi… Aynı zamanda bu fuar sosyal boyutu ile insanları birleştiren bir özgürlük sembolü olsun. Çünkü böyle yasalar toplumu derinden sarsıyor, emekten, üretime, üretimden ekonomik anlamda kayıplara yol açıyor” şeklinde konuştu. Bunun için yerel yönetimin çok fazla çaba göstermesi gerektiğine de dikkat çeken İlter;Bozcaada’nın bu kültürel zenginliği için sessiz kalmayalım, hızlı ve planlı bir şekilde ortak akılla etkinliğin adını değiştirerek, tadım günlerini yine yapalım… Yerel Yönetim sorumluluk al ve elini taşın altına koy” dedi.
Paylaş