İlk önce dertler dinlendi ardından dayanışma ruhu sergilendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale'de yaşanan yangın felaketinin ardından zarar görmüş vatandaşları ziyaret etti.

645
Çanakkale'de 22 Ağustos Salı günü, saat 11.30'da Damyeri mevkiinde başlayan ve 24 Ağustos'ta kontrol altına alınan yangının ardından; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangından zarar gören ve yangın bölgesinden tahliye edilen vatandaşları ziyaret ederek, meydana gelen zararın bir an önce giderilmesi ve düzenlerinin tekrar kurulmasına adına ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

Önce hastane sonra KYK Yurdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider; iki günün ardından kontrol altına alınan yangına ilişkin olarak, yaşanan felakette zarar gören vatandaşları ve bununla birlikte yangının etkilediği alanlardan tahliye edilen vatandaşları ziyaret etmek adına ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ni, ardından Terzioğlu KYK Yurdunu ziyaret ettiler. Gerçekleştirilen ziyaretlerde Vekil Gider ve Bakan Yumaklı, vatandaşların taleplerini dinleyerek, üzüntülerini ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Gider; "Dayanışma kültürü ve Çanakkale Ruhu, ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda kendisini gösteriyor"


Çanakkale kadar, Türkiye'nin de yakından takip ettiği yangının ardından büyük bir dayanışma örneği sergilendi. Bu kapsamda; Yağcılar ve Ulupınar çiftçilerinin 4 bin 80 hektarlık bir alanın etkilendiği yangında, saman ve yem yardımı olarak üzere acil bir şekilde ihtiyaçları giderildi. Çanakkale Tarım İl Müdürlüğü ve gönüllü vatandaşların organizasyonuyla gerçekleşen yardımlara dair konuşan Ak Partili Gider; "Yangın birçok anlamda Çanakkale'ye zarar verdi. Sadece Çanakkale değil, yurdun dört bir yanından insanların endişe ile takip ettiği ve devletimizin tüm gücüyle müdahale ederek 48 saate yakın bir sürede kontrol altına almayı başardığı bir yangındı ve çok şükür alınan hızlı önlemlerle hiçbir vatandaşımızın canına zarar gelmedi. Ancak özellikle çiftçilik yapan köylülerimiz, yangında zarar gördü. Bu zararın ilk aşamada hızlı bir şekilde azaltılması için Yağcılar ve Ulupınar köylerindeki çiftçilerimize saman, ot balyaları ve yem yardımı yapıldı. Bu süreçte gerekli organizasyonu yapan Tarım İl Müdürlüğümüze ve Kumkale köyü çiftçilerinden oluşan gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Yangının tüm zararlarını gidermek için devletimiz üzerine düşeni yapacaktır. Bu aşamada gönüllülerimizin yaptıkları destekler de bizler için çok kıymetli. Dayanışma kültürümüz ve Çanakkale Ruhu, hep ihtiyaç duyduğumuz zor zamanlarda kendisini gösteriyor" dedi.
(Atilla Akın)
Paylaş