İlimiz termik cehennemi olmasın

Çanakkale Çevre Platformu üyeleri, Lapseki ilçesine kurulması planlanan termik santrale karşı mücadelesini sürdürüyor. Bir yandan termik santrale karşı mücadele ettiklerini diğer yandan ise kamuoyunu termik santraller hakkında bilgilendirmek için konferans organize ettiklerini belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, tüm Çanakkalelileri konferansa davet etti.

622
Konu ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, çevreciler olarak bir yandan termik santrale karşı mücadele ettiklerini diğer yandan ise kamuoyunu termik santraller hakkında bilgilendirmek için konferans organize ettiklerini söyledi. 9 Şubat tarihinde “Kocaeli Dilovası’ndan Biga Yarımadasına, çevre insan ve termik santral gerçeği “konulu bir konferans düzenleneceğini kaydeden Nalbant, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı konferans saat 14.00 de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşeceğini vurguladı.
 
Çevre konusunda önemli olan konferansa tüm Çanakkalelileri davet eden Nalbant; “Termik santralde normal prosedür işliyor. Termik santralin kurulmaması için mücadelemiz devam ediyor. Lapseki ilçesine kurulması planlanan termik santral ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile bir görüşme yaptık. Termik santrallerle ilgili bazı bilgiler aldık. Çanakkale bölgesinde kurulan termik santrallerin miktarı hakkında bilgiler aldık. Ancak termik santralde daha ÇED süreci devam ediyor. 9 Şubat tarihinde termik santrallerin çevreye verdiği zarar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir konferans organize ettik. Termik santrallerle ilgili eğitim çalışması da düzenleyeceğiz” dedi.
Paylaş