İlginç zam protestosu...

Çanakkale Birleşik Kamu-İş İl Temsilciliği üyeleri, Hükümetin memura ilk yıl için önerdiği 3+3 zamma tepki gösterdi. Sendika üyeleri, başlarına kese kağıdı geçirerek, Cumhuriyet Meydanı`nda oturma eylemi yaptı.

552
Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, siyasal iktidarın, 3+3 dayatması ile karşı karşıya kalındığını öne sürdü. Bozdemir; “3+3 teklifini şiddetle reddediyoruz. Elektriğe, doğal gaza ve temel ihtiyaçlara yapılan zam oranı kadar, yani en az yüzde 25 oranında zam verilmesini, bu zammın asgari ücrete, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışanlara yansıtılmasını istiyoruz” dedi.
 
 
Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi ve Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, siyasal iktidarın, 3+3 dayatması ile karşı karşıya kalındığını öne sürdü. Bozdemir; “Bütçede, memura, emekliye çalışana verecek para kalmamış ise bu durumda halk kandırılmakta, topluma doğru bilgi verilmediği anlaşılmaktadır” diye konuştu. Türkiye`de üretime dayalı kalkınmanın durduğunu, sıcak para politikaları ve dış borçlarla halka sanal bir büyüme görüntüsü verildiğini öne süren Bozdemir, halkın büyük çoğunluğunun asgari ücretle köle olarak çalıştığını, tarım işçilerinin ise açlık sınırında karın tokluğuna çalıştırıldığını iddia etti.
 
Ahmet Bozdemir, şunları kaydetti: “3+3 teklifini şiddetle reddediyoruz. AKP`nin, Türkiye ekonomisi ile ilgili halka çizdiği pembe tablo doğru ise Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, büyümeden payını istemektedir. Elektriğe, doğal gaza ve temel ihtiyaçlara yapılan zam oranı kadar, yani en az yüzde 25 oranında zam verilmesini, bu zammın asgari ücrete, memura, emekliye, işçiye ve tüm çalışan-lara yansıtılmasını istiyoruz. Diğer konfederasyonları bu oyunun parçası olmaktan uzaklaşmaya ve masadan kalkmaya çağırıyoruz. Bu bağlamda 23 Mayıs günü emek örgütleri ile üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
 
Paylaş