havadurum

İlaçları bulamayan hastalar isyanda

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde muayene olan vatandaşlar, doktorların yazdığı ilaçları eczanelerden temin edemeyince isyan ediyor.

648
Rahatsızlıkları nedeniyle hastaneye müracaat eden vatandaşlar, tedavi sonrasında yazılan bazı ilaçları temin edemiyor. Doktorun yazdığı ilaçları alabilmek için eczane eczane dolaşan vatandaşlar, ilaçların depolarda olmaması nedeniyle mağdur oluyor. Gittikleri eczanelerden ilaçlarını temin edemeyen vatandaşlar, yeniden doktora giderek ilaçlarını değiştirmek zorunda kalıyor.
 
Yaşanan bu duruma isyan eden vatandaşlar, eczane depolarında olmayan ilaçların yazılmasına tepki gösterdiler. Doktorun yazdığı ilaçları bulabilmek için kapı kapı dolaştıklarını belirten vatandaşlar, hem eczanelerde hem de depolarda bulunmayan ilaçların yazılmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek; “Hasta halimizle eczane eczane dolaşarak ilaç arıyoruz. Doktorların yazdığı ilaçlar eczanelerde neden yok? Olmayan ilaçları doktorlar neden yazıyor? Eczane eczane dolaştığımız halde ilaçları bulamadığımız için yeniden doktora giderek yazılan ilaçları değiştirmek zorunda kalıyoruz. Buna bir önlem alınsın. Hastalara bu kadar eziyet çektirilmesin. İlacımızı bulmak için kapı kapı dolaşmak zorunda mıyız?” dediler.
Paylaş