İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yangın uyarısı!

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelinde artan sıcaklıklar dolayısıyla olası yangınların önlenmesi için uyarılarda bulundu. Uyarıda özellikle biçerdöverlerde yangın tüpü bulundurulması ve hasat yapılan alanlarda dolu su tankerlerinin hazır edilmesi istendi.

742

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, artan hava sıcaklıkları dolayısıyla vatandaşları uyardı. Müdürlüğün sosyal medya hesaplarından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“İlimizde Meteorolojik değerlendirmeler sonucunda bugün İl genelinde sıcaklık 38 derece olarak ölçülmüş olup önümüzdeki günlerde daha da artması beklenmektedir.

Olası orman ve anız yangınlarının önlenmesi için; devam eden hububat hasadı ve balya yapım işlerinin yapılacağı alanlar hakkında bir gün önceden İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize bilgi verilmesi, hasat yapılan alanlarda dolu su tanker hazır edilmesi, biçerdöverler de 2 adet 6 kg yangın söndürme tüpü bulundurulması hasat ve balya yapım işlerinde dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Önümüzde ki günlerde orman yangını riskinin yüksek olması nedeniyle dikkatli olunması, herhangi bir duman, risk görülmesi durumunda 112 İhbar Hattına bildirilmesi önem arz etmektedir.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş