İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ÇTSO’da toplandı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 3. Toplantısı, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman Başkanlığında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

642

ÇTSO ev sahipliğinde ve Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 yılı 3. Toplantısında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun yanı sıra; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, ÇOMÜ Biga İİBF Prof Dr. Bünyamin Bacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Erhan Palaoğlu, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Vildan Özkan, GMKA Koordinatörü Recai Başaran, Sakatlar Konfederasyonu Temsilcisi M. İsmet Gökçek, TİSK Temsilci Vekili Çiğdem Farnad, TÜRK-İŞ Temsilcisi Hakan Baytur ve Çanakkale TSO Genel Sekreteri Sema Sandal ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Toplantıda; Çanakkale’deki mevsimlik tarım işçilerinin durumu ve tarımda çocuk işçiliği hakkında Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kurul’un bilgilendirilmesi, Çanakkale’deki Kadın İstihdamına ilişkin Kurul’un bilgilendirilmesi, 2024 yılı Ocak-Haziran ayları arasında ilimizdeki İŞKUR faaliyetleri hakkında kurula bilgi verilmesi, Engelli Bireylerin İstihdamı ve Mesleki Eğitimi ile ilgili ilimizdeki İŞKUR faaliyetleri hakkında kurula bilgi verilmesi, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona gönderilecek engelli projelerinin Kurul onayına sunulması, Denetim Kurullarının 2024 Nisan-Mayıs-Haziran aylarına ait raporların Kurul onayına sunulmasının ardından yıl içerisinde planlanan kurs ve programlar konuları görüşüldü. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş