havadurum

İl genelde altı milyonluk tartışma

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın gündeme getirdiği huzurevi için gönderilen 6 milyon konusu meclise taşındı. Beldeye huzurevi yapılması için her yıl gönderilen ancak bir türlü hizmete dönüşmeyen 6 milyon İl Genel Meclisi’nde tartışmaya açıldı.

721
İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısının 3. birleşiminde tartışılan 6 milyon meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, Başkan Mutan’ın dillendirdiği Kepez belde sınırları içerisine yapılması planlanan huzurevi için genel bütçeden gelen 6 milyon paranın hesabını sordu.
 
Bu tür ödeneklerin İl Özel İdaresi’ne gelmediğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise; “İlimize bir yatırım yapmak için gayret sarf ediyoruz. Gelen bir paranın yatırımda kullanılmamasını ve geriye gitmesini düşünemiyorum. Zaten böyle bir şey de olamaz” dedi.
 
“Para SHÇEK’in kasasında duruyor”
Huzurevi için gönderilen paranın Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) kasasında olduğuna dikkat çeken Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan; “Huzurevi için gönderilen bu para şu anda SHÇEK’in kasasında duruyor. İl Özel İdaresi ihale ve yapım işini üstlenmiş durumdadır” dedi.
 
 
 
Beldeye huzurevi yapılması için her yıl gönderilen ancak bir türlü hizmete dönüşmeyen 6 trilyon İl Genel Meclisi’nde tartışmaya açıldı. İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantısının 3. birleşiminde tartışılan 6 trilyon meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu. Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, Başkan Mutan’ın dillendirdiği Kepez belde sınırları içerisine yapılması planlanan huzurevi için genel bütçeden gelen 6 trilyon paranın hesabını sordu. Kepez’de yapılması planlanan huzurevi için gönderilen 6 trilyon ile ilgili meclisin bilgilendirilmesini talep eden Öztürk; “Gazetelerde 6 trilyon ile ilgili çıkan haberlerde İl Özel İdaresi’nin adı geçmektedir. Söz konusu haberlerde özellikle geçen yıl huzurevi yapılması için gelen 6 trilyon paranın geriye iade edildiği, bu yıl ise şu anda paranın kasamızda olduğu fakat bugüne kadar hiçbir adım atılmadığı yazıyor. Bunların doğruluğu nedir? Bu konuda meclisimize bilgi verilmesini talep ediyorum” dedi.
 
“Bu ödenekler İl Özel İdaresi’ne gelmiyor”
Bu tür ödeneklerin İl Özel İdaresi’ne gelmediğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin ise; “Geçen yıl ve bu yıl bu paranın geldiğine dair bir şey duymadım. Zaman zaman sayın valimiz ile daire müdürlerinin katılmış olduğu toplantılarda, gelen ödenekler ve yapılan yatırımların hangi aşamada olduğu konusunda görüş alışverişi yapıyoruz. Şahsen ben böyle bir ödeneğe rastlamadım. İlimize bir yatırım yapmak için gayret sarf ediyoruz. Gelen bir paranın yatırımda kullanılmamasını ve geriye gitmesini düşünemi-yorum. Zaten böyle bir şey de olamaz” diye konuştu.
 
“Hesaplarımıza bu para hiç geçmedi”
Konu ile ilgili söz alan İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürü Soner Ateşli; “Bu tür bir ödenek gelmedi. Bu haber duyulduğu anda sayın başkanım beni aradı ve böyle bir şey var mı? diye sordu. Hem sene sonundaki faaliyet raporlarında hem de bilgilendirme toplantılarında ilimize gelen tüm ödenekler hakkında bilgilendirme yapıyorum. Ancak böyle bir ödenek şu ana kadar hesaplarımıza geçmedi” dedi. Bunun üzerine CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün “Peki geçen yıl oldu mu böyle bir şey?” şeklindeki sorusuna da cevap veren Ateşli; “Hiçbir zaman geçmedi. Böyle bir ödenek İl Özel İdaresi’ne gelmedi” dedi.
 
“Para SHÇEK’in kasasında duruyor”
Konunun yanlış anlaşıldığını kaydeden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, huzurevi için gönderilen paranın Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nun (SHÇEK) kasasında olduğunu kaydederek şu şekilde konuştu: “Huzurevi için gönderilen bu para şu anda SHÇEK’in kasasında duruyor. İl Özel İdaresi ihale ve yapım işini üstlenmiş durumdadır. SHÇEK’in prosedür üzerinden yazışarak mahallinde yapım işini İl Özel İdaresi’ne vermiş durumda. Yani para SHÇEK’in kasasında. Geçen yıl da buraya geldi ve geri gitti. Bu sene yine geldi ve SHÇEK’in kasasında duruyor” şeklinde konuştu.
 
Paylaş