İl Genel Meclisi toplandı

İl Genel Meclisi, Kasım ayı olağan toplantılarını dün de sürdürdü.

446
Bütçe görüşmeleri nedeniyle 1 ay sürecek olan İl Genel Meclisi’nde bir oturumunuda dün gerçekleştirdi.. Yapılan yoklama ile başlayan İl Genel Meclisi toplantısı Kasım ayı toplantısının 2. Birleşimine ait tutanağın oy birliği ile kabul edilmesiyle devam etti.
 
Okullara ödenek aktarılması
2012 yılı mali bütçesinin güçlendirme giderleri bölümünde bulunan 2 milyon 261 bin TL ödeneğin 1 milyon TL’sinin Merkez İlköğretim Okulu inşaatı bölümüne, 1 milyon TL’sinin ise Biga Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu inşaatı bölümüne, 261 bin TL’sinin de Çan Cumhuriyet İlköğretim Okulu inşaatı bölümüne aktarılması istendi. CHP Çan İl Genel Meclis Üyesi İsmail Doğan, adı geçen iki okula 1 milyon TL ayrılırken, Çan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na ise 261 bin TL ayrılmasının nedenini sordu. Bunun üzerine söz alan İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Soner Ateşli, Çan cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun 2012 yılı bütçesinde yeterli ödeneğinin olduğunu ifade ederek i, söz konusu okulun sadece 260 bin TL civarında bir eksiğinin kaldığını ve bu eksikliğin de aktarım yapılacak ödenek ile tamamlanacağını dile getirdi. Ödenek aktarılmasıyla ilgili konu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’nda Karma Komisyona havale edildi.
 
Taşınmaz satışı
Çanakkale merkez Arslanca Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde olan taşınmazın satışı konusu da mecliste görüşüldü. Yetkililer tarafından taşınmaz ile ilgili bilgilendirmenin yapılmasının ardından konu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’nda Karma Komisyona havale edildi.
 
İşleyen Ata’yı andı
Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 74. yıldönümünde özlemle ve saygıyla andıklarını ifade etti.
 
MHP’nin EDS önergesi
MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Turhan, meclis başkanlığına geçtiğimiz aylarda verdikleri EDS önergesi ile ilgili bilgilendirme istedi. MHP Grup Başkan Vekili Halil Rüştü Akgün ile diğer üyelerin imzasıyla geçtiğimiz aylarda meclise önerge vererek, Çanakkale ve ilçelerinde yer alan Elektronik Denetim Sistemi (EDS) ile 50 km. olan hız limitinin 70 kilometreye çıkarılmasını talep etmişti. İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, önerge doğrultusunda hız limitinde bir değişiklik olacağına inandığını söyledi. İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ile yaptığı görüşmede konuyu gündeme getirdiğini kaydeden AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ise, komisyonun çalışma yaptığı bilgisini aldığını ve çalışmanın ardından bilgi verileceğini vurguladı. Görüşmelerin ardından meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş