"İktidara yönelik hiçbir eleştiri cezasız kalmıyor"

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu'nda Milli Eğitim'de personele yönelik baskıları gündeme taşıyarak; "Sosyal medyada yapılan paylaşımlar, cezalandırma aracı olarak kullanılıyor" dedi.

1214

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu`nda Çanakkale`nin Çan ve Bozcaada ilçelerinde iki Milli Eğitim mensubunun sosyal medya paylaşımlarının ardından açılan soruşturmayı gündeme getirerek; "Sarayın ayrıştırıcı dilinin kamu çalışanları arasındaki yansıması muhaliflere yönelik mobbing, soruşturma, uyarı, ihtar cezaları olarak kendini gösteriyor" diye konuştu.

Ceylan; "Sosyal medya, cezalandırma aracı olarak kullanılıyor"
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu`nda Milli Eğitim`de yapılan baskıları gündeme getirdi. Çanakkale`nin Çan ve Bozcada ilçelerinde sosyal medya paylaşımlarından dolayı soruşturma açılmasına değinerek, Çanakkale`de de her gün bu baskıların yeni örneklerinin yaşandığını ifade eden CHP`li Ceylan; "Sosyal medyada yapılan paylaşımlar, cezalandırma aracı olarak kullanılıyor. Yapılan sözde şikâyetler ile iktidar karşıtı söylemler, "Valilik Oluru" ile cezalandırılıyor" ifadelerini kullandı.

"Sosyal medya üzerinden cadı avı yapmaktan vazgeçin"
Özgür Ceylan Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görevli Eğitim-İş üyesi bir memurun, akaryakıt zamlarıyla ilgili bir paylaşıma yorum yaptığı için açığa alınıp hakkında soruşturma başlatıldığını, yine Eğitim-İş üyesi Bozcaada`da görevli bir öğretmen hakkında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın hakaret içeren sözlerini paylaştığı gerekçesi ile soruşturma açıldığını, seçimin geride kaldığını hatırlatarak, "Anlayacağınız iktidara yönelik hiçbir eleştiri cezasız kalmıyor. Sosyal medya üzerinden cadı avı yapmaktan vazgeçin. Artık toplumun tamamını kucaklayın" uyarısında bulunarak soruşturmaların takipçisi olacağını ifade etti.
(Atilla Akın)

Paylaş