"İktidar partisi sınıfta kaldı"

1112
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından vekiller 51 ilde görevlendirildi. Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan`ın katılımlarıyla hazırlanan Çanakkale programının son basamağında İl Başkanlığı`nda bir basın açıklaması düzenlendi. Kentte sanayi kuruluşlarından, meslek odalarına, lokanta ziyaretlerinden köy ziyaretlerine kadar birçok alanda görüşmeler gerçekleştiren CHP heyeti, değerlendirmelerde bulundu. Basın açıklamasına Adana CHP Milletvekili Burhanettin Bulut, Çanakkale CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ural, Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel`in yanı sıra CHP üye ve yöneticileri de katıldı. CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, yaptığı ziyaretlere ilişkin, "Buradaki insanlar bu doğa güzelliğin içinde mutlu mu diye baktığımızda; değiller. Türkiye`deki diğer illerden çok da farklı değil. Adana`daki çiftçi ne sorun yaşıyorsa buradaki de yaşıyor. Diğer illerde sanayici, işçi ne sorun yaşıyorsa, Çanakkale`de de yaşıyor" dedi. Bulut, kentteki hizmetleri değerlendirerek, "Böyle imkanların olduğu bir şehirde, iktidar partisi milletvekillerinin çok daha başarılı bir hizmet vermesini beklersiniz. Yapacağı her şey sonuç alır. Ama maalesef böyle bir şey görmedik. İktidar partisi Çanakkale`de sınıfta kalmış durumda. Başta Grup Başkanvekili Bülent Turan olmak üzere" sözlerine yer verdi.
"Seçim başlangıcı diyebileceğimiz bir noktadayız"
İl Başkanı Metin Ural, "Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi eş zamanlı planladığı çalışma programı doğrultusunda, seçim başlangıcı diyebileceğimiz bir noktadayız. 51 ilimizde eş zamanlı olarak yapılan çalışmada milletvekillerimiz illerde görevlendirildi" dedi.
 
"Çanakkale`nin ilerlemesi bizim en büyük hayalimiz"
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, "Çanakkale ile ilgili tespitlerimizi pekiştirdik. İlave tespitler yaptık. Çanakkale korunması gereken çok kıymetli, Türkiye`nin incisi bir ilimiz. Tarımda, tarıma dayalı sanayide, turizmde ve öğrenci kenti olma yolunda ilerlemesi bizim en büyük hayalimiz. İktidara geldiğimizde bu alanlarda daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Acil sorunlar var. Türkiye`nin yakıcı sorunları, Çanakkale içinde geçerli. Ekonomik kriz, işsizlik ve tarımla ilgili üretememe ve pahalılıkla, enflasyonla ilgili sıkıntılar burada da göze çarpıyor" sözlerine yer verdi.
"Siyasetçiler için en güzel ödül, halkla rahat diyalog kurabilmesidir"
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, Çanakkale`de görevlendirilmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "İlk tespitim örgütlerimiz hakkında. Yaptığımız çalışmalarda örgütlerimizin konuya; köyde, kasabada, merkezde ne kadar vakıf olduğunu ve gördük. Yönetici arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de Belediye Başkanı Gökhan`a yapacağım. Siyasetçiler için en güzel ödül, halkın içine çok rahat, korumasız girebilmesi, rahat diyalog kurabilmesidir. Bu ilişki açısından bizleri çok sevindirdi" diye ifade etti.
"İktidar partisi Çanakkale`de sınıfta kalmış durumda"
Çanakkale`nin doğa, turizm, tarım gibi birçok yönden gelişmeye çok müsait olduğunu dile getiren Milletvekili Bulut, "Buradaki insanlar bu doğa güzelliğin içinde mutlu mu diye baktığımızda; değiller. Türkiye`deki diğer illerden çok da farklı değil. Adana`daki çiftçi ne sorun yaşıyorsa buradaki de yaşıyor. Diğer illerde sanayici, işçi ne sorun yaşıyorsa, Çanakkale`de de yaşıyor" dedi. "Böyle imkanların olduğu bir şehirde, iktidar partisi milletvekillerinin çok daha başarılı bir hizmet vermesini beklersiniz. Yapacağı her şey sonuç alır. Ama maalesef böyle bir şey görmedik. İktidar partisi Çanakkale`de sınıfta kalmış durumda. Başta Grup Başkanvekili Bülent Turan olmak üzere" sözlerine vurgu yapan Bulut, "Sanayi sitesinde, diğer STK ve meslek odalarını dolaştığımızda çok kısa sürede çözülebilecek sorunlar varken, biz bunu göremedik. Çiftçilik burada çok kıymetli. İstanbul bu kadar yakınken bir mesleğe ihtiyaç olduğu açık" diye belirtti.
 

"Köprünün maliyetini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmamasına karşıyız"
Bulut, seramik kenti Çanakkale`ye ilişkin ayrıca, "En çok talep tren yolundan geliyor. Özellikle seramik gibi ağır tonajlı ürünlerin taşınması ihtiyaç olduğu ifade ediliyor" sözlerine yer verdi. Tartışmalarla gündemdeki yerini koruyan 1915 Çanakkale Köprüsü`ne ilişkin Milletvekili Bulut, "Türkiye`de son dönemde çokça konuşulan köprüye ilişkin fikirlerimize gelince; bizim yaptığımız eleştirilerle, sanki köprüye karşıymışız gibi algı oluşturmuşlar. Bu doğru değil. Köprüye karşı değiliz. Köprünün maliyetini şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmamasına karşıyız. Maliyetin yüksekliği ile ilgili eleştirilerimiz de gayet doğal. Bu söylediklerimiz bizimle ilgili değil, vatandaşın alın teriyle kazandığı ve vergilendirilen parasını korumak üzere korumak üzere bunu söylüyoruz. Türkiye`de her konu kapalı kapılar arkasında yapılıyor" diye dile getirdi.
 
"Kavgada bile söylenmeyecek sözler"
Bulut, Gezi Parkı Direnişine dair ise, "Cumhurbaşkanın açıklamaları var. Kadınlara yönelik söylediği sözler, kavgada bile söylenmeyecek sözler. Hangi yönü ile alsanız elinizde kalacak bir durum. Bir açıklama daha yaptı, `Ben halk diliyle konuşuyorum. Halkın diliyle ifade ettim` diye. Cumhurbaşkanı, herkesin cumhurbaşkanı olmak durumunda. Herkesin sorunlarını dile getirmek durumunda. Bugünkü cumhurbaşkanı, sadece kendi partisinin ya da kendi görüşlerini dile getiren bir durumda. `Halkın dili` diyerek söylemek bu halka yapılacak en büyük saygısızlıktır. Saygısızlığı bir kenara bırakalım, `Halkın diliyle söylüyorum` demek toplumla dalga geçmektir" dedi. 
 
"Ülkeyi bahara, getireceğiz"
Bulut sözlerine şu şekilde devam etti, "Bu ülke de cumhurbaşkanının söylediği sözlerinden bir kaç tane örnek vereyim. Örneğin, cumhurbaşkanı; `Çiftçi bu milletin efendisidir` demiş. Bunu söylerken de çiftçinin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu vurgulamak istemiş. Bugünkü kriz ortamında bunun ne kadar kıymetli oluğunu somut olarak görüyoruz. Bugünkü cumhurbaşkanı ne söyledi? `Ananı da al git.` Kurucu değerimiz Mustafa Kemal Atatürk, geleceğin gençlerde olduğunu her zaman ifade etti. Her fırsatta gençlere ilişkin sözler söyledi. Çocuklara 23 Nisan`ı, gençlere 19 Mayıs`ı armağan etti. Bugünkü cumhurbaşkanı kendisine, `Zıpla zıpla, zıplamayan Tayyip olsun`, `Kaç kaç kaç Tayyip, kadınlar geliyor` şeklindeki iki slogandan dolayı 16-17 yaşındaki gençlerimizin önce evine gidip, arama yapıp sonra okullarından alıp karakola götürdü. Bugünkü cumhurbaşkanının gençlere bakışı bu. Toplumda kadınların ayrı bir yeri vardır. Her ne kadar kadına yönelik şiddet son dönemde artmış çok olsa da siyasetçiler kadına daha farklı bakar. Cumhurbaşkanı, Gezi olaylarında, kadınlara bu kelimeyi kullanması, toplumun yarısı olan kadınlara incitmiştir. Bu söyleme neden olan olayların bir yalan üzerine kurulu olması. Kurgunun yalan olduğu ortaya çıkmış, konunun tarafları özür dilemiş, buna rağmen bu yalana devam edip, toplumda algı yönetimiyle bu ülke de yaşanan gerçek sorunları, ekonomik krizleri konuşmamak adına toplumun yarısını bile isteye, kasıtlı olarak, toplumun sinir uçlarına dokunarak, ayrıştırmaya devam ediyor. Böyle bir cumhurbaşkanı anlayışının ülke yönetiminde olması bu ülkenin geleceğini karartmak adına, en birincil sebeptir. Ülkenin üstündeki karabulutlar anlayışını bir an önce tersine çevireceğiz. Ülkeyi bahara, getireceğiz. Bu anlamda yolumuz uzun"
 
"AKP`den aldığımız belediyeleri, çok ciddi borç altında aldık"
Milletvekili Bulut, CHP`li belediyelere ilişkin ise, "Özellikle AKP`den aldığımız belediyeleri, çok ciddi borç altında aldık. Adana`dan örnek vereyim; MHP`deydi ama genel yapısı çok farklı değildi. Bütçesinin 3 katı borçluydu. O borçlanmayı normal gelirle ödemeye kalktığınızda 10 yılda bitme ihtimali yok. Zaten, giderinizin büyük çoğunluğu işçi gideri. Borçlara rağmen, geçmiş dönemde yapılan işlerin 2-3 katı iş yaptılar. Yatırım da yapmaya başladılar. İstanbul`da aynı anda yapılan en çok metro sayısı itibariyle bir rekor. Ankara`da da yatırımlar yapılıyor. Yolsuzluklar engellenerek, israfa engel olarak, Türkiye`de cemaat ve vakıf gibi yerlere aktarılan paraları keserek, bu hizmeti vermeye çalışıyorlar" ifadelerine yer verdi.
 
"Rekor düzeyde belediyelerin yardımları vatandaşlara ulaştı"
"Türkiye`de demokrasi öyle bir hale geldi ki, Tayyip Erdoğan`ın istediği kadar demokrasi var haline geldi. Yıllardır belediyeler para toplar, pandemi döneminde toplanan paralara el koydular" diye ifade eden Bulut, "Ekmek fabrikalarını bile engellemeye çalıştılar. Ama tüm bunlara rağmen, rekor düzeyde belediyelerin yardımları vatandaşlara ulaştı. Bu başarılara engel olma ihtimalleri de gözükmüyor. Büyükşehirlerde, yerel yönetimlerde yaptığımız işlerle; merkezi hükümette nasıl bir iş yapacağımızın da görüntüsünü vermiş olduk. Artık Çanakkale`yi de örnek gösterir hale geleceğiz" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş