havadurum

İki yeni ÇED yolda

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan duyuruda Karabiga’da bulunan Cenal Elektrik Üretim ile Lapseki ve Biga arasında BEC Danışmanlık Ltd.Şti. tarafından yapılması planlanan yaklaşık “2*600 Termik Santral ve Kül Depolama Alanı (İskele,Dalgakıran,Deniz Dolgusu)” projesi için ÇED başvuru dosyasının uygun bulunduğu açıklandı. Kabul edilen söz konusu iki ÇED başvuru dosyasının ardından ÇED’lerin ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.

836
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Karabiga’daki Cenal Elektrik Üretim için şu bilgiler verildi; “Çanakkale İli, Biga İlçesi Karabiga Beldesinde CENAL Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Cenal Enerji Santrali Deniz Yapıları (Rıhtım, Koruma Mendireği)” projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED Raporu, 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8.maddesine göre incelenmiş ve ÇED Başvuru Dosyası uygun bulunmuştur. ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesinin 4. fıkrası gereğince ÇED süreci tamamlanana kadar projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin değerlendirilmesi, bilgi alınabilmesi için Valiliğimize (İl Müdürlüğümüze) veya Bakanlığımıza başvuruda bulunulması gerekmektedir. Duyurulur.”
 
Lapseki-Biga arasına termik santral
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Lapseki ve Biga arasına kurulacak termik santral içen ÇED başvurusunun kabul edildiği ileri sürüldü. Yapılan açıklamada “Çanakkale İli, Lapseki ve Biga İlçeleri sınırları içerisinde, BEC Danışmanlık Ltd.Şti. tarafından yapılması planlanan yaklaşık “2*600 Termik Santral ve Kül Depolama Alanı (İskele,Dalgakıran,Deniz Dolgusu)” ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED Raporu, 17.07.2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 8.maddesine göre incelenmiş ve ÇED Başvuru Dosyası uygun bulunmuştur. ÇED Yönetmeliğinin 8. maddesinin 4. fıkrası gereğince ÇED süreci tamamlanana kadar projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin değerlendirilmesi, bilgi alınabilmesi için Valiliğimize (İl Müdürlüğümüze) veya Bakanlığımıza başvuruda bulunulması gerekmektedir. Duyurulur” dendi. Öte yandan kabul edilen söz konusu iki ÇED başvuru dosyasının ardından ÇED’lerin ne zaman yapılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.
Paylaş