İHD; “Özür bekliyoruz”

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri, 27 Nisan e-muhtırasının beşinci yılında muhtırayı hazırlayan ve yayınlayanların Türkiye Halklarından özür dilemediklerini belirterek; “Kendilerini demokrasi havarisi ilan eden hükümet üyeleri ve parlamento 35’nci maddeye dokunmamakla bir demokrasi ayıbı işlemektedir” dediler.

433
İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi üyeleri barış anıtında yaptıkları basın açıklamasında 27 Nisan e-muhtırasının beşinci yıl dönümünde gelişmelere dikkat çekti. Bugüne kadar olan darbe ve muhtıralardan Türkiye cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin Türkiye halklarından özür dilemediğini ve utanç duymadığını bildiren İnsan hakları derneği Çanakkale Şube Başkanı Kenan Döner; “Bugün 27 Nisan e-muhtırasının 5ci yılı. Halen, muhtırayı hazırlayan ve yayınlayan zatın yargılanmasını bekliyoruz” dedi.
 
Döner şunları söyledi; “Çok partili parlamenter sisteme geçişimizin üzerinden 66 yıl geçmiş olmasına rağmen, bu geniş zaman dilimine yaraşır bir gelişme gösterilememiştir. Bugün darbeye teşebbüs eden zevat savunmalarında iç hizmet kanununun 35’nci maddesine atıfta bulunarak savunma yapma cüretini göstermektedir. Bilinmelidir ki parlamenter sistemlerde cumhuriyeti koruma ve kollama görevi sadece ve sadece halkın iradesini temsil eden büyük millet meclisindedir. Kendilerini demokrasi havarisi ilan eden hükümet üyeleri ve parlamento 35’nci maddeye dokunmamakla bir demokrasi ayıbı işlemektedir. Biz insan hakları savunucuları olarak evrensel hukuku, insan haklarına dayalı demokrasiyi kurum ve kurallarıyla gerçekleştirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Paylaş