İddialarında haklı çıktı

İl Genel Meclisi`nde kömür ihalesine ilişkin bazı iddialar ortaya atan Hakkı Öztürk haklı çıktı. Kömür ihalesinin peşini bırakmayan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, İl Özel İdaresi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birer yetkili ile birlikte yeniden okullardan aldığı kömürlerin, kalori oranlarının tespiti için Çan Linyit işletmesine gönderdi ve sonuçlar belli oldu.

613
Çan Linyit’te yeniden analiz edilen kömürlerin kalori oranlarının CHP’li Hakkı Öztürk’ün kendi cebinden para vererek yaptırdığı sonuçlar ile aynı çıktığı öğrenildi. Başından beri ihale konusunda kaygılar ile hareket eden İl Genel Meclisi CHP grubunun bu şekilde haklılığı ortaya çıktı.
 
Çan Linyit işletmeleri tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre kömürün kalori değerlerinin ihalede belirtilen standartları taşımadığı belirtildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine CHP grubunun, konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yapması bekleniyor.
 
Yeni eğitim öğretim yılı için ihale sonucu alınan kömürlerin kalori oranlarının ihale şartnamesine göre düşük olduğunu iddia eden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, kendi yaptırdığı analiz sonuçlarına göre iddiasının doğru çıkması sonrasında yapılan ihalenin usulsüzlüğünü dile getirmişti. Öztürk’ün laboratuara gönderdiği kömür analiz sonuçları ile ihaleyi alan firmanın yaptırdığı analiz sonuçlarının farklı çıkması da kamuoyunda ihalede şaibe mi var konusunu gündeme getirmişti. Bunun üzerine İl Genel Meclisi’nde tartışma konusu olan kömür ihalesi nedeniyle, yeniden okullardan alınacak kömürlerin analizinin yapılmasına karar verildi.
 
Kömür ihalesinin peşini bırakmayan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, İl Özel İdaresi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birer yetkili ile birlikte yeniden okullardan aldığı kömürlerin, kalori oranlarının tespiti için Çan Linyit işletmesine gönderdi. Çan Linyit’te yeniden analiz edilen kömürlerin kalori oranlarının CHP’li Hakkı Öztürk’ün kendi cebinden para vererek yaptırdığı sonuçlar ile aynı çıktığı öğrenildi. Başından beri ihale konusunda kaygılar ile hareket eden İl Genel Meclisi CHP grubunun bu şekilde haklılığı ortaya çıktı. Çan linyit işletmeleri tarafından yapılan analiz sonuçlarına göre kömürün kalori değerlerinin ihalede belirtilen standartları taşımadığı belirtildi.
 
Yaşanan bu gelişmeler üzerine CHP grubunun, konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak için bir açıklama yapması bekleniyor.
Paylaş