havadurum

İda Ultra Maratonu Başladı

Kazdağları’nın eşsiz doğasında gerçekleştirilen Kar Spor İda Ultra Maratonu, sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne oldu. Çanakkale’den başlayıp Balıkesir’de sona eren 110 kilometrelik zorlu parkur, Türkiye’de bir ilke imza attı. Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, bölgenin tanıtımına da katkı sağladı.

1089

Çanakkale’de başlayıp Balıkesir’de biten Kar Spor İda Ultra Maratonu, 110 kilometrelik zorlu parkurda sporcuların mücadelesine sahne oldu. Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyon, bölgenin doğal güzelliklerini de tanıttı.

İki şehir arasında koşu heyecanı

Kar Spor İda Ultra Maratonu Yarış Direktörü Polat Dede, maratonun Çanakkale’de başlayıp Balıkesir’de biten bir etkinlik olduğunu belirterek, “Bir koşu yarışında 110 kilometre süren, Türkiye’de de bir şehirde başlayıp başka bir şehirde biten yarış yok.” dedi. Dede, yarışın 7 yıl önce 200 kişinin katılımıyla başladığını, bu yıl 30 ülkeden yaklaşık 1700 sporcunun katıldığını söyledi. Dede, Kazdağları’nın 3 gün önce son 20 yılın en yoğun yağışını aldığını, parkurların bundan etkilendiğini de anlattı. Önceki yıllarda 4 olan parkur sayısını “Sekizbuçuk” ile 5’e çıkardıklarını bildiren Dede, “Biz her sene destekçilerimizin de bize kattıklarıyla büyüyerek ilerliyoruz. Bölgenin tanıtımı ve bizim için çok önemli. Artık İda Ultra burayla özdeşleşen bir yarış.” diye konuştu.

Edremit Belediyesi’nden spora tam destek

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı da etkinliğin en uzun etabı olan 110 kilometrelik maratonun sabah gün doğmadan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Yeşilyurt Köyü’nden başladığını belirtti. Canlı, “Doğasıyla, Kuzey Ege’nin denizinin mavisiyle, dünyanın en iyi oksijeninin olduğu Kazdağları’na gelen bütün misafirlerimize Edremit Belediyesi olarak öncülük yapıyoruz, sporu yaymaya çalışıyoruz.” dedi. Canlı, organizasyona geniş bir katılım sağlandığını, sporcuların Kazdağları’nın eşsiz manzarasında koşmanın keyfini yaşadıklarını ifade etti.

Sporcuların görüşleri

Maratona katılan sporcular da keyifli, eğlenceli, sonunu iyi getirecekleri bir yarış olmasını diledi. İzmir’den Yener Geyik, İstanbul’dan Beyza Güzel, Rabia Polat ve Ebru Dönmez, parkurun güzelliğini, havanın iyi olmasını, sağlıkla bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dönmez, son iki yılda 15 kilometre koştuğunu, bu sene 36 kilometreyi deneyeceğini kaydederek, “Ekip olarak iddialıyız. FK Running olarak buradayız.” dedi.

Madalya töreni

Kar Spor İda Ultra Maratonu, 110 kilometrelik “İda Ultra”, 66 kilometrelik “Half Ultra”, 36 kilometrelik “Run Zeus”, 15 kilometrelik “Kutup Ayısı Köy Koşusu” ve 8,5 kilometrelik “Sekizbuçuk” parkurlarında gerçekleştirildi. İlk gün yarışı tamamlayanlara Altınoluk Meydanı’nda madalyaları Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan ve Yardımcısı Tayfun Canlı tarafından takdim edildi. Kar Spor İda Ultra Maratonu, yarınki yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek.

(AA)

Paylaş