havadurum

İçişleri Bakanı Çanakkale yangınının son durumuna dair bilgi verdi

Çanakkale'de çıkan orman yangınlarına karşı büyük müdahale: 1489 personel, 1251 vatandaş tahliye edildi, yangın söndürme ekipleri ve araçları sevk edildi.

844

Çanakkale'de Çıkan Orman Yangınlarına Büyük Müdahale İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'de meydana gelen şiddetli orman yangınlarına karşı 1489 personelin seferber edildiğini ve 1251 köy sakini vatandaşın güvenli bir şekilde tahliye edildiğini duyurdu. Yangın bölgesine, yangınları kontrol altına alma çabalarını desteklemek için 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 66 su tankeri ve 169 iş makinesi sevk edildi.

Çanakkale-Çan yolu sivil araç trafiğine kapatıldı

Acil durum yönetimine ek olarak, Sarıcaeli Köyü'ndeki yaşlı bakım evinden 45 kişi tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirildi. Yangınlar nedeniyle Çanakkale-Çan Karayolu sivil araç trafiğine kapatılırken, Çanakkale Boğazı ise bireylerin deniz yoluyla taşımacılığına açıldı. Olayın etkisiyle ilgili güncellemeler gelecek saatlerde paylaşılacak.

Köylerden vatandaşlar tahliye edildi

Bakan Yerlikaya, "Kayadere, Damyeri (Fevzi Çakmak Mahallesi), Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı, Aşağıokçular, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinden 1251 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Sarıcaeli köyü yaşlı bakımevinden 45 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Tedbir amaçlı Çanakkale-Çan kara yolu sivil araç trafiğine kapatılmıştır. Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz ulaşımına açılmıştır. Lütfen, orman yangınları ve bu bölgelerdeki yardım ihtiyacıyla ilgili olarak AFAD tarafından yapılan paylaşımlara itibar edelim." dedi. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş