havadurum

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan'dan Gelibolu'ya hastane müjdesi!

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, “En büyük hayalimiz bu topraklarda bir hastane olması. Bizim tarihi, turistik kentimiz Gelibolumuza, büyüyen nüfusla beraber yeni bir hastane ihtiyacı şart” diyerek ilçeye hastane yapılacağı müjdesini verdi.

1609

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Gelibolu’da yaptığı son konuşmada ilçeye yapılan yatırımları hatırlatarak, hastane müjdesi verdi.

“Makamda olsak ne olmasak ne, alnımız açık”

Herkesin desteğiyle Gelibolu’ya doğal gaz getirdiklerini dile getiren Turan, “Gelibolumuzda biliyorsunuz çok tartışıldı ama hamd olsun tüm arkadaşlarımızın desteğiyle, kaymakamımızın, teşkilatlarımızın emeğiyle omuz omuza verdik. Olur mu olmaz mı denen işi, doğal gazı bu memlekete getirme imkanı bulduk. Bundan daha büyük şeref olur mu. Makamda olsak ne olmasak ne, alnımız açık. Bundan daha büyük şeref olmaz.” ifadelerini kullandı.

Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nin üstyapı çalışmalarına başlanacak

28 Şubat 2020 tarihinde ihaleye çıkarılan Gelibolu Yeni Feribot Terminali’nin geciktiğinin farkında olduğunu ifade eden Turan, “Ama altyapısı bitti, betonu bitti. Şimdi üstyapısı yani binalar yapılacak. Onun için adım atıldı. Bir proje tadilatı değişikliği var. O yapıldıktan sonra inşallah üstyapının başladığını göreceksiniz.” dedi.

Şehitliğe ulaşım rahatlatıldı

Gelibolu-Eceabat Şehitlik Alanına ulaşımın rahat olması için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Turan, “O noktada 4 tane tünelimiz açıldı, ikisinin sadece elektrik gibi çalışmaları kaldı. O da inşallah yakında açılacak.” şeklinde konuştu.

Gelibolu’ya hastane müjdesi

Gelibolu bölgesinde sağlık kapasitesinin artması için Aile Sağlığı Merkezi gibi birçok kurumun açılışını yaptıklarını aktaran Turan, en büyük hayallerinin bu toprakta yeni bir hastane olması olduğunu söyledi. Turan şunları kaydetti: “Onun için adım attığımızı söylemiştim en son toplantımızda. Şimdi projesi yapıldı, alan projesi yapıldı. Ayhan Bey’den, teşkilatımızdan ricamız, takibini yapın, omuz verelim, projelerimizi gecikmeden yoluna getirelim. Bizim tarihi, turistik kentimiz Gelibolumuza, büyüyen nüfusla beraber yeni bir hastane ihtiyacı şart, onu da halledeceğiz inşallah. “

Birçok açılış yapıldı

Diğer açılışı yapılan yerlerden de bahseden Turan, “Anadolu lisemizi, meslek lisemizi, anadolu imam hatip lisemizi, kapalı spor salonumuzu açmıştık. Kapalı spor salonu sözümüz vardı, bitirdik onun da açılışını yaptık. Bunun dışında daha birçok alanda; köylerimize altyapı ve su gibi alanlarda büyük adımlar attık.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş