havadurum

"Hükümet baskı politikalarının üstünü Algı yönetimiyle örtüyor"

670
CHP İl Örgütü tarafından ülkenin ekonomik durumu ve gelen zamlarla ilgili açıklama yapıldı. Hükümetin ekonomik durumu görmezden gelerek algı yarattığı eleştirilerinin yer aldığı açıklamada; "Algının böylesi; Yıllardan beri Türkiye halkı üzerinde uyguladığı baskı politikalarının üstünü Algı yönetimiyle başarılı bir şekilde örten ve halen bu anlayışına pervasızca devam eden AKP`yi kutlamak gerekiyor. Nasıl mı? Şöyle ki; -"Nas`lar orda duruyorken sana bana ne oluyor?" deyip doları Ağbal`dan 7,50`lerden devralıp 18,30`lara çıkarma başarısını gösteren kim? AKP. 20 Aralık`taki karanlık ilişkiler sonucu doları 13,50 ye düşürüp kahraman olan kim? AKP. Yine 20 Aralıkta bir gecede milyarlarca dolar alışverişini yapanların kim olduğu ile ilgili olarak verilen araştırma önergesini reddeden kim? AKP-MHP. AKP doları 2,50`lerde aldı. Bugün dolar 13,50. Bu 20 yılda ülkeyi kim yönetti? Kim bu hale getirdi de şimdi kendisi yeni iktidara gelmiş gibi düzeltmekten bahsediyor? Bunu bir başarı olarak görmek mümkün müdür? Şüphesiz ki bu bir başarı değil. O halde algı operasyonudur. Keşke yapılan algı operasyonları, vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeye yetse. Faturasını gören vatandaşlarımız, "Ohh ne güzel, refahımız arttı, geçim derdimiz kalmadı" diyebilse. Ama maalesef "Bal bal" demekle ağız tatlanmıyor. İster zam deyin, ister fiyat güncellemesi deyin; işe yaramıyor. Vatandaşlarımızın cebine giren para belli; gelen faturalar, ülkemizin yaşam koşullarının geldiği hal belli... Sağdan saysanız tutmuyor, soldan saysanız tutmuyor" denildi. 
 
"Daha sanayide yaşanan elektrik kesintilerinin zamlarını görmedik"
Açıklamada; "Daha sanayide yaşanan elektrik kesintilerinin zamlarını görmedik. Sorumsuz iktidarın, Ülkemizi savuran sorumsuzluğu yüzünden Cumhuriyet tarihinde eşi benzeri görülmemiş şekilde sanayinin elektriği kesildi. Sanayide elektrik kesintisi demek, fabrikaların şartel indirmesi demek, üretimin durması, ihracat ürünlerinin gecikmesi demek... Bu felaket de bizlere zam olarak yansıyacak. O zamları da çarşıda, pazarda, faturalarda ayrıca göreceğiz. Ama biz göreceğiz. Bu ülkenin bütün vatandaşları görecek. TUİK görmeyecek, saray görmeyecek. Saray, kapılarını halka kapatmış TUİK`e ne emir verirse enflasyon rakamları öyle açıklanacak. Çünkü bu iş bilmezlerin tek bildiği şey algı operasyonu. Algı operasyonları ile ülkemizin kaynaklarını yoksuldan alıp zenginlere dağıtmalarını gizlemek derdindeler. Evine elektrik faturası gelen bir vatandaş faturada gördüğü rakama mı inanacak; sarayın dediklerine mi?" denildi. 
 
"Enflasyon %36 ise zamları neden bu kadar yüksek yapıyorsunuz?"
Açıklamada son olarak; "Şimdi de elektrik fiyatlarını kademeli olarak %50 ve %126 olarak arttıran kim? AKP. "Çağırdım bakanı bu elektrik zamları nedir" dedim diyor. Haberi yokmuş. Hadi biz de buna inandık. Sarayın elektrik faturası cebinden çıkmıyor ya, o yüzden bilmiyor herhalde dedik! Aylık tüketimleri taban olarak 210 kilovata (%50 zamlı) çıkarıyorum dedi. Şimdi algıya bakın. Bizden 2021`e göre ortalama %50 fazla ödeyip iyi polise teşekkür etmemizi bekliyor. Enflasyon %36 ise zamları neden bu kadar yüksek yapıyorsunuz? Madem enflasyonla mücadele ediyorsunuz; fiyatlarını artırmak zorunda kalan esnafa üreticiye tehditler savuruyorsunuz; kendi yaptığınız zamları geri çekin de görelim enflasyonla mücadelenizi! Vatandaşa hiçbir şeyden anlamayan muamelesi yapmaktan vazgeçin. İlk seçimde bu halk siz den vazgeçtiğini o meşhur algı yönetiminizi boşa çıkararak gösterecektir" ifadelerine yer verildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş