havadurum

HKP; “Emperyalistlere alkış tutarak 18 Mart kutlanmaz”

Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir gurup 18 Mart Deniz Zaferini Kutladı. Cumhuriyet meydanına çelenk koyan gurup Türkiye’nin içinden geçtiği döneme ve yaşananlara dikkat çekti.

762
Halkın Kurtuluş Partisi, Cumhuriyet Meydanında basın açıklaması yaptı. Parti Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Tacettin Çolak, “Çanakkale Zaferi`ni coşkuyla kutlarken, ABD Emperyalistleri ve yerli satılmışlar cephesinin, ülkemiz ve Ortadoğu Halkları üzerindeki insanlık dışı, alçakça oyunlarına karşı her yerde ulusal onurumuzla karşı durmalıyız” dedi.
 
İskele meydanında bir araya gelen Parti üyeleri, Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada Atatürk anıtına çelenk bırakan gurup adına açıklama yapan Halkın Kurtuluş Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Tacettin Çolak, “Önce 19 Mayıs kutlamalarının iptali, sonra da Gençliğe Hitabe`nin kaldırılması planlanmaktadır, Tayyipgiller tarafından. Tayyipgiller`in ve AB-D Emperyalistlerinin, Kurtuluş Savaşı`mızın Önderi Mustafa Kemal`e, Kurtuluş Savaşı`mızın kazanımları olan ulusal değerlere saldırışı boşuna değil. AB-D Emperyalistleri dün olduğu gibi bugün de ülkemiz ve Ortadoğu Halkları üzerindeki emellerinden vazgeçmemişlerdir dedik. Tayyipgiller toplumu Ortaçağın karanlığına götürmek isterken, AB-D Emperyalistleriyle çıkar birliği yapmaktadırlar. Emekçi halklarımızın, samimi dini inançlarını sömürmektedirler. Bir yandan Müslüman görünürken, öbür yandan Müslüman kanı döken AB-D Emperyalistlerine alkış tutmaktadır, daha da ötesi, onların tetikçiliğini yapmaktadır, Libya`da olduğu gibi” dedi.
Paylaş