Hizmet için kolları sıvadılar

Çanakkale`nin ilçelerindeki yerel seçimler sonucu belediye başkanı olan MHP`li Adem Ejder, CHP`li M. Mustafa Özacar ile İsmail Işık ve AKP`li Çan Belediye Başkanı Abdurrrahman Kuzu yerel seçim çalışmalarını değerlendirirken ilçelerde yaşanan en önemli sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla yapacakları ilk icraatlarına değindiler.

1081
Çanakkale`nin ilçelerinde büyük heyecana sahne olan yerel seçim sonuçlarının ardından mazbatalarını alarak Başkanlık görevine başlayacak olan MHP`li Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, CHP`li Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ile Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve AKP`li Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, gazetemiz olaya yerel seçimleri değerlendirdi. Yerel seçimlerde göstermiş oldukları destek için ilçe halkına teşekkür eden Belediye Başkanları, hem ilçenin hem de vatandaşların yaşadığı sorunları bir an önce çözüme kavuşturmak için kolları sıvayacak. Göreve gelir gelmez ilçelerdeki sorunlar ile ilgili çalışma yapacak olan belediye başkanları; hizmetten başka bir amaçlarının olmadığını ve görev süreleri içerisinde hem ilçenin hem de vatandaşların sorunlarına el atacaklarını ifade ettiler. İlçeye hareketlilik getirecek olan projeleri tek tek hayata geçirmeye başlayacaklarını kaydeden başkanlar, yatırımlar anlamında da bulundukları ilçelere çağ atlatacaklarını dile getirdiler.
 
Ejder; “Tek amacımız ilçemize hizmet etmek”
Yerel seçimlerde bin 415 oy alarak Eceabat ilçesine Belediye Başkanı seçilen Adem Ejder; “Tek amacımız ilçemize hizmet etmektir. Hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. İlçemize daha iyi nasıl hizmet ederiz buna bakıyoruz. Yerel seçimlerde herkes istediği neticeleri alamadı. Türkiye istediği neticeyi alamadı ama biz istediğimiz neticeyi aldık. Yerel seçimlerde tüm ilçe halkımıza teşekkür ediyorum. İlk önce Türkiye`de adalet olması lazım. Türkiye`de adalet yok. Türkiye`nin en önemli sorunu budur” dedi.
 
Özacar; “Görevimize kaldığımız yerden devam”
Gelibolu ilçesinde 8 bin 702 oy ile tekrar Belediye Başkanı seçilen M. Mustafa Özacar ise, göreve kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. Göreve geldiği günden bu yana Gelibolu için çalıştığını ve söz verdiği çalışmaların bir bölümünü yerine getirdiğini belirten Özacar; “İlk seçimlerde verdiğimiz sözlerin bir bölümünü yerine getirdik. 5 yıllık süre içerisinde ön gördüğümüz projelerimizi tamamlayıp ilçe halkının hizmetine sunduk. İlçede çalışmalarımız devam ediyor. Gelibolu`nun acil çözümlenmesi gereken sorunları var. Halkımız bana yeniden görev verdi ve bu sorunları halletmeye çalışıyoruz. Görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. 5 yıllık süre içerisinde söz verdiğimiz tüm çalışmaları yerine getireceğiz. Tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum. Onlar için hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Ekonomiyi canlandıracak projeleri hayata geçireceğiz”
Cumhuriyet Halk Partisi`nin büyük önem verdiği Biga ilçesindeki yerel seçimlerde 14 bin 101 oy alarak Belediye Başkanı olan İsmail Işık, Biga ilçesinin ekonomisini canlandıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Biga ilçesinde çözümlenmesi gereken bir çok sorun olduğuna dikkat çeken Işık; “Biga ilçesinin çok sorunu var. Görevi teslim aldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayacağız. Biga ilçesinin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Biga ilçesinin ekonomisine can verecek projelerimiz var. Biga`yı daha huzurlu ve mutlu bir kent yapacağız. Yapacağımız projelerle park sorununu ortadan kaldıracağız. Vatandaşa destek olacak bir çok daha projelerimiz var. Bu projelerimizi göreve başladığımız zaman bir bir hayata geçireceğiz. Bu görevi bana layık gören tüm ilçe halkına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kuzu; “Söz verdiğimiz projelere hemen başlayacağız”
Çan`da yüzde 52,51`lik oy oranı ve 10 bin 577 oy alarak ipi göğüsleyen Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu ise; “Çan ilçesinde güzel bir seçim oldu. Çan halkı oylarıyla bize destek verdi ve hizmete devam etmemiz için karar verdi. Bu anlamda tüm Çan halkına teşekkür ediyorum. Oy veren vermeyen herkese ilçede inşallah 5 yıl daha hizmet edeceğiz. Çan halkına vermiş olduğumuz proje sözleri var. Bu projelere hemen başlayacağız. Projeleri gerçekleştirmek için 5 yıl gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Paylaş