Hilton grubundan Çanakkale’ye mercek

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

1276
 
Türk Sağlık Sendikası Çanakkale Şubesi, Türk Hava Kurumu Çanakkale Şubesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği`ni ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Türk Sağlık Sendikası Çanakkale Şubesi ziyaretinin ardından Türk Hava Kurumu Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf`ı da ziyaret eden Başkan Gökhan, Türk Hava Kurumu`nun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Kemal Pazarbaşı ve yönetim kurulu üyeleriyle de bir araya gelen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, turizmcilerin kent ile ilgili bazı taleplerini dinledi. Çanakkale`ye gelen turistlerin ilgisini çekmek amacıyla kentin tarihi ve turistik yerlerini anlatan objelerin çeşitli cadde ve sokaklarına konulmasını talep eden ÇATOD üyeleri, turizm sektörü için bu konunun önemli olduğuna dikkat çektiler.
 
 
Hilton grubundan otel atağı
Turizm sektöründe barınma konusunun önemine dikkat çeken Başkan Gökhan, Hilton grubu için otel yapmayı arzu eden yatırımcıların Çanakkale`ye geldiğini ve sahildeki polisevinin olduğu alanla ilgili görüşmeler yaptığını söyledi. Başkan Gökhan; “Turizmin temel unsurlarından birisi barınma olanağının var olmasıdır. Bu dönemde otel yatırımlarıyla ilgili imar tadilatı yaptık. Bir kısmı oldu. Köy Hizmetleri`nin orada plan tadilatı yapmıştık. Hatta ihalesi olmuştu sonra ihaleden vazgeçildi. Güzelyalı`daki jandarma kampının yanındaki alanda plan tadilatı yaptık. O da hazır. Hilton grubu için otel yapmayı arzu eden yatırımcılar geldi. Sahildeki polisevinin olduğu alanla ilgili Vakıf ile görüşmüşler. Olumlu yanıt almışlar ve sonra belediyeye geldiler. Yani ne olabilir diye bunlar konuşuldu. Belediye olarak turizm kenti olma noktasında yatırımcılara destek olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte de kent turizminin önünü açacak yatırımlar için projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Pazarbaşı; “En büyük sıkıntımız turistleri kentte tutabilmek”
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇATOD Başkanı Kemal Pazarbaşı ise; “En büyük sıkıntımız Çanakkale`ye turistleri getirmek değil, turistleri burada tutmak. Burada ne kadar çok aktivite ve eğlence mekanları olursa turizm için o kadar önemli. Alışveriş merkezlerinin yapılmasına seviniyoruz. Çünkü kente gelen turistler, mutlaka bu tür yerleri tercih ediyor. Yürüyüş alanlarının çok olması ve kentte rahat hareket edebilmeleri de turist için önemli. Çanakkale tarihi ve turistik yerleri ile çok önemli bir kent. Ama bunları çok yavaş sunuyoruz. Biraz daha hızlandırmamız gerekiyor. Biz hala Troia`yı kazmaya çalışıyoruz. Ama yukarıda duran bir şehir var mesela. İnsanlar görsel objeler istiyorlar. Kentin çeşitli cadde ve sokaklarına tarihi ve turistik yerleri anlatan objeler konulmalı diye düşünüyorum. Turistlerin hafızasında kalacak bir takım projeler üretmeliyiz. Yani kenti daha ilgi çekilir hale getirmemiz gerekiyor. Çünkü, bir yere talep olursa gidilir” diye konuştu.
Paylaş