Hesap sordular, yargılanıyorlar!

Seçim döneminde AKP standına giderek, “Yolsuzlukların hesabını vermeden Çanakkale`de oy isteyemezsiniz” diyen ve “AKP polisinin öldürdüğü gençleri, ayakkabı kutularında, evde sıfırlanamayan paraları biliyor musunuz?” şeklinde soru soran Çanakkale Halkevi üyeleri bugün hakim karşısına çıkıyor.

633
Çanakkale Halkevi`nden yapılan açıklamada AKP iktidarı sert bir dille eleştirildi. Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri, seçim dönemindeki protestoları nedeni ile hakem karşısına çıkacaklarını, ancak yargılanma nedenlerinin mala zarar verme ve hakaret olduğunu ifade ettiler. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Hırsızlar, katiller halkı soyanlar halka hesap vermeden halkın oyunu isteyemez deyip, Çanakkale’de seçim standı açan APK lilere `AKP polisinin öldürdüğü gençleri, ayakkabı kutularında, evde sıfırlanamayan paraları biliyor musunuz?` diyen Halkevcilere ve Öğrenci Kolektifleri üyelerine polisin vahşi saldırısı yetmediği gibi haklarında, mala zarar verme ve hakaret gerekçesi yargılanıyorlar. AKP’nin, özgürlüklere, yaşam alanlarına yaşam tarzlarına karşı isyana başlayan, Adalet ve özgürlük talebiyle sokağa çıkan ve AKP polisinin vahşi saldırı sonucu tüm ülkeye yansıyan büyük haziran isyanından sonra egemenler arasında ortaya çıkan sorunlar ve yönetememe kriziyle beraber AKP-Cemaat çıkar birlikteliğinin seçim sürecinde krize dönüşmesiyle 12 yıldır yapılan pislikler bir ortaya saçılmaya başlandı. Bunun sonucu ortaya çıkan ayakkabı kutusundaki paralar, evlerde sıfırlanamayan paralar asgari ücretle güvencesiz çalıştırılan milyonların emeklerinin, toplanan vergilerin, büyük rantlar ile halkın cebinden alınan paraların akıbetini gösteriyordu. Halkevleri olarak, halkın haklarını savunan, özgürlük ve eşitlik mücadelesi verenler olarak seçimlerde üzerimize düşen sorumluluk olarak AKP nin yolsuzluklarını anlatmak ve `hırsızlardan katillerden hesap sor, oy verme` diyerek onları teşhir etmekti. Çanakkale Halkevi olarak da bu bakış açısıyla, AKP’nin seçim çalışması yaptığı her yerde bulunup, halktan oy istemeden önce öldürülen gençlerimizin, çalınıp ayakkabı kutularında evlerde saklanan paralarımızın hesabını vermeleri gerektiğini hatırlatmayı görev bildik” dendi.
 
“8 arkadaşımız darp edildi”
“16 Şubat günü Truva Atı önünde stant açıp seçim çalışması yapan AKP Standı çevresinde Hükümetin yaptığı yolsuzlukları anlatan bildiriler dağıtarak, oy istedikleri halka, yapılan hırsızlıkları anlatmak istedik” denilen açıklamada “AKP’lilerin sözlü sataşmaları küfür ve taciz eden, bildiri dağıtmamızı hazmedemeyen AKP’lilere destek verecek şekilde davranan AKP polisinin saldırısına uğradık. 8 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Olayda bir arkadaşımızın omzu yerinden çıktı, bir arkadaşımızın kulağında kanama oldu ve diğer arkadaşlarımız da çeşitli yerlerinden yaralandılar. Hukuksuz şekilde gözaltına alınmamız yetmiyormuş gibi hastaneden darp raporu almamıza dahi izin verilmeden, hastaneye götürülmeden karakolda saatlerce bekletildik. Yapılan hukuksuzluğun kılıfı uydurulduktan sonra da karakoldan kovulur şekilde işimizin bittiği gitmemiz gerektiği söylenerek dışarı atıldık. Bunca hukuksuzluk yetmediği gibi gözaltına alınan arkadaşlarımız, `mala zarar verme ve hararet etme` suçlamasıyla mahkemeye çıkarılıyorlar. Adalet ve özgürlük isteyen, ödediği verginin, emeğinin hesabı soran, yalana, talana, AKP`ye yeter diyen tüm duyarlı Çanakkale halkını, 20 Mayıs Salı günü saat 9`da Çanakkale Adliyesinde görülecek dava öncesi yapılacak basın açıklamasına bekliyoruz. AKP’ye meydan okuyanların yalnız olmadığını göstermek üzere dava öncesi basın açıklaması yapıp arkadaşlarımıza dışardan destek göndermeye bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.
Paylaş