Her şey Kazdağları için

Kazdağları’nda yaşanabilecek çevre felaketlerine karşı duyarlılık her geçen gün artıyor. Hafta sonu ülkemizin önemli meslek kuruluşlarının temsilcileri Çanakkale’de bir araya gelerek bu konuda yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunacak.

426
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi; “Bölgede yapılmak istenen madencilik faaliyetleri sadece Çanakkale’nin sorunu olmayıp tüm ülkeyi ilgilendirmektedir. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği(TTB), Türkiye Barolar Birliği(TBB) ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği(TMMOB) uzunca bir zamandır yerel temsilcilikleri aracılığı ile bu sorunu izlemektedir. Ancak son gelişmeler ve önümüzdeki yıl içinde bölgede 6 maden işletmesinin açılma aşamasına gelmesi nedeniyle meslek örgütleri temsilcileri, hem bölgeyi yakından görmek hem de halkı ve yetkilileri bu felaketten dönmek üzere bir kez daha uyarmak ve mesleki sorumluluklarını yerine getirmek için 18 Kasım 2012 Pazar günü Çanakkale’de olacaklardır” şeklinde yaptığı değerlendirme ile yaşam savunucuların önümüzdeki günlerde Kazdağları’nın korunması için daha hassas bir mücadelenin içersinde olacaklarının mesajlarını verdiler.
 
Nalbant; “Kazdağları için önemli bir gelişme”
Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği’nin Kazdağları için yapacağı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Türkiye’de üç tane çok önemli meslek grubu, Pazar günü Kazdağları mücadelesine destek için geliyor. Kendimizi Kazdağları mücadelesinde daha güçlü hissediyoruz” dedi.
 
 
Çevre felaketlerinin yaşandığı Kazdağları’nda yapılan altın arama çalışmaları mercek atına alacak olan Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği (TMMOB), hem Kazdağlarını hem de altın arama çalışmalarını yerinde gözlemleyecek. Kamuoyu ile yetkilileri uyarmak amacıyla Çanakkale’ye gelecek olan heyetin, Truva Otel’de 18 Kasım 2012 Pazar günü bir basın toplantısı düzenledikten sonra Kirazlı ve Ağı Dağı bölgelerini gezecek.
 
Çok uluslu altın tekellerinin arama çalışmalarını sürdürdüğü Kazdağları için çok önemli bir gelişme olarak nitelendirilen gezi ile ilgili kamuoyu bilgilendirildi. Çanakkale Tabip Odası’nda düzenlenen basın açıklamasına Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, Çevre Platformu dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Baro Başkanı Bülent Şarlan, hekimler ve çevreciler katıldı.
 
Basın açıklamasında konuşan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Naci Hasanefendi, 3 önemli meslek örgütünün Çanakkale’de Kazdağları için bir araya geleceğini belirterek; “Çanakkale Bölgesi ve Kaz Dağları Yöresinde yürütülmek istenen altın madenciliği felaketi herkesin malumudur. Bu konuda Çanakkale yerelinde çalışmalar devam etmektedir. Ancak bölgede yapılmak istenen madencilik faaliyetleri sadece Çanakkale’nin sorunu olmayıp tüm ülkeyi ilgilendirmektedir. Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği(TTB), Türkiye Barolar Birliği(TBB) ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği(TMMOB) uzunca bir zamandır yerel temsilcilikleri aracılığı ile bu sorunu izlemektedir. Ancak son gelişmeler ve önümüzdeki yıl içinde bölgede 6 maden işletmesinin açılma aşamasına gelmesi nedeniyle meslek örgütleri temsilcileri, hem bölgeyi yakından görmek hem de halkı ve yetkilileri bu felaketten dönmek üzere bir kez daha uyarmak ve mesleki sorumluluklarını yerine getirmek için 18 Kasım 2012 Pazar günü Çanakkale’de olacaklardır. TTB Merkez Konseyi, TBB ve TMMOB İl Koordinasyon kurulu üyeleri, Çanakkale Belediye Başkanı, Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Üyeleri, Çanakkale Tabip Odası Yönetimi ve Çevre Komisyonu, Çanakkale Çevre Platformu Bileşenleri, Çanakkale Barosu, Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası, konuyla ilgili akademisyenler ile birlikte saat 10:00’da Truva Otel’de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyeceklerdir. Toplantı ardından ekip Bölge gezisi yaparak programlarını tamamlayacaklardır” dedi.
 
Nalbant; “Kazdağları için önemli bir gelişme”
Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Barolar Birliği ve Türk Mühendis ve Mimarları Odaları Birliği’nin Kazdağları için yapacağı ziyaretin çok önemli olduğunu belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Türkiye’de üç tane çok önemli meslek grubu, Pazar günü Kazdağları mücadelesine destek için geliyor. Bu destek bizim için çok anlamlı ve nitelikli. Kendimizi Kazdağları mücadelesinde daha güçlü hissediyoruz. Çanakkale ve Kazdağları için çok önemli bir gelişme” diye konuştu.
 
Şarlan; “Gezi doğaya katkı sağlayacak”
Gerçekleştirilecek olan geziye Türkiye Barolar birliği Genel Sekreteri Av. Cengiz Tuğral ve Türkiye Barolar Birliği Çevre Komisyonu Başkanı Av. Ahmet Gürel’in de katılacağını kaydeden Baro Başkanı Bülent Şarlan; “Çanakkale Barosu olarak, bu oluşuma katkı sağlayacağız. Bundan sonraki sürecin hem ülkemiz hem Çanakkale hem de Kazdağları adına daha iyi bir oluşum ve katkıyla yenilikler getireceğini ve bu anlamda ülkeye ve doğaya katkı getireceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Paylaş