havadurum

Her şey Çanakkale için...

Son yaşanan gelişmelere bağlı olarak kamuoyunda oluşan CHP`nin kendi içinde kavgalı olduğu algısı, bu algıya bağlı olarak oluşan tedirginliği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a sorduk. CHP kavgalı mı? Kavganın sebebi ne? CHP Çanakkale’de bu algıyı nasıl kırar?

1265
Kentte 1960`lı yıllardan bu yana, bir dönem hariç iktidar olan CHP, yani sosyal demokrat anlayışın bugün, son güncel gelişmeleri de göz önüne aldığımızda kendi içinde kavgalı olduğu, CHP`nin çıkar çatışmaları arasında kaldığı algısı kamuoyunda tartışılır bir karakter kazandı. Çanakkale`de başta CHP`li üyeler ve kent halkı, CHP`deki gelişmeleri yakından takip ederken, aynı zamanda sorunların çözümüne yönelik yapılması gereklilikler konusunda beklentiler içersinde. Gerçekten de CHP`de ne oluyor dersiniz? Gerçekten bir gruplaşma, bu ayrışmadan kaynaklanan bir kavga mı var? Yoksa yaşanan gelişmelerin yansıttığı bir yanılgı mı söz konusu? Tüm bu kaygılar, gelişmeler ve buna bağlı olarak ortaya çıkan sorular temelinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir araya geldik. CHP`de yaşanan, tam da aday adaylığı sürecinde partinin kamuoyundaki algısını değerlendirdik. Bir kavga mı var, varsa bu kavganın tarafları kimler?
 
İşte sorularımız temelinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın parti içi gelişmelere bağlı olarak kamuoyu ile paylaştığı o görüş ve düşünceler;
“Bu algının ortadan kaldırılması gerekir”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “CHP içinde bir kavga var mı? Ya da kamuoyunun bu yönde bir algısı söz konusu, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorumuz üzerine, “Evet burada, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bazı olaylardan dolayı, sosyal medyadaki bazı yazışmalardan dolayı, hakikaten bu partinin içerisinde bir kavga varmış gibi algı yaratan bir durum var. Bu konuları gerçek zannederek, Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde bir kaos varmış algısı yayılıyor. Bunu şu aşamada diğer partilerinde adayları belli olurken ve seçim startına girerken ortadan kaldırmamız gerekir” dedi.
 
“Son söz İl Başkanımız Hamza Karagöz de”
Başkan Gökhan, “Kamuoyunda oluşan, sizin `yanlış bir algı` olarak değerlendirdiğiniz, bu durumun çözümü nerede?” sorumuza ise, “CHP`nin ya da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun buradaki temsilcisi il başkanımızdır. Dolayısıyla il başkanımız, bu süreçte Çanakkale`deki Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki negatif algıyı, olmayan çatışmayı, aslında özünde hiç bir çıkar çatışması olmayan bu anlayışları, belki de diyalogsuzluğun neden olduğu bazı yanlış algıların düzeltilmesi yine sayın il başkanımıza düşer” cevabını verdi. Gökhan, sözlerine devamla “Benim il başkanımıza önerim, belediye başkan aday adayları, merkez ilçe başkanı, milletvekilleri ile birlikte bizleri bir araya getirip, genel bir değerlendirme yapılmasını sağlamak, bizlerden ne istiyor ve hangi konularda özveri istiyor, hangi konularda uzlaşma istiyorsa, bu konuları masaya yatırmak ve Çanakkale`deki Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde varmış gibi görülen kavganın aslında olmadığını kamuoyuna göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.
 
“Benim örgütümle bir sorunum yok”
“Bu mevcut algıya dayanak olarak, sizin örgüt ile bir sorununuz var mı? Varsa bu sorunun temeli nedir?” şeklindeki sorumuza ise Başkan Gökhan, “Şahsen benim örgütle hiç bir sorunum yok. Böyle bir sorunum olması söz konusu da olamaz. Ben zaten belediye başkanıyım. Dolayısıyla örgüt yönetimiyle birlikte çalışıyoruz. Ayrıca ben 2014 seçimleri için partimden aday adayıyım. Bu noktada yarın aday olursam, yine örgüt yöneticileriyle beraber çalışacağız. Sadece örgüt yönetimi ile değil, sosyal demokrasiye gönül vermiş Cumhuriyet Halk Partisi üyesi ya da CHP`li olmayan vatandaşlarımızla da doğal olarak diyaloglarımız söz konusu. Bu diyalogların devam etmesi, hem yerel yönetim hem de sosyal demokrasi anlayışımızın gereğidir” şeklinde konuştu.
 
Bu CHP için tarihsel bir görev midir?
“İl Başkanı Hamza Karagöz önderliğinde partinin üst kadrosunun bir araya gelmesi, sadece seçimlere dönük bir strateji midir? Yoksa yıllardır sosyal demokrasiye `biz size güveniyoruz` diyerek oy veren kitlelere yönelik bir borç mudur?” sorumuza ise, Gökhan, “Ben her türlü özveriye, oturup bu konuları konuşmaya hazırım. Yanlış anlamalar var, bunları düzeltmeye hazırız ve bu noktada il başkanıma bir önerim var. Benim görüşüm il başkanının bu konuya el atmasıdır. Hem ilgililer hem de adaylar arasındaki diyalog, hem milletvekilleriyle adaylar arasındaki diyolog ve sıcak temas bir kez daha sağlanır. Zaten bunun olması gerekir. Çünkü, önümüzdeki yakın tarihte seçim çalışmaları başlayacaktır. Kentteki bizlere güvenen, sosyal demokrasiye inanmış ve bu kentte özgürlüklerini korumaya yönelik düşüncesi olan, mevcut iktidarın burada insanların sosyal yaşamını olumsuz etkilememesi için Cumhuriyet Halk Partisi`nin iktidarına gönül vermiş ve onu bekleyen insanlara da bir gönül rahatlığı açar. Ve biz de aslı-astarı olmayan ve kavga varmış gibi görülen bu görüntüyü de kamuoyundan silmiş oluruz. Sonuç olarak dediğiniz gibi bu kentte insanlar yıllardır sosyal demokrasiye güvenlerinin sonucu olarak oy vermektedir. Biz aldığımız bu oyların sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Parti içinde hiç bir kavgamız olamaz. Biz her türlü yönteme hazırız. Eğilim yoklaması, aday yoklaması bunların hepsi olan şeylerdir. Artık zaten karar aşamasına gelinmiştir. Bizim kavga etmeye hakkımız yok. İnsanlar seçimde gereğini yapmış ve bize güvenmiş. 68 senesinden beri Çanakkale halkı, sosyal demokratlara yani bizlere güvenmiş ve oy vermiştir. Onları bu noktada hayal kırıklığına uğratmamamız lazım. Her türlü özveride bulunmaya ve her türlü diyaloga hazırım” dedi.
Paylaş