Hemşeriler Günü'nde tören düzenlendi

369
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nda Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda tören gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk Anıtı`na çelenkler sunuldu. Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk günün anlam ve önemine dair, "Tüm sorunları bir kenara bırakarak, toplumun sağlığı için mücadele eden, sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olan, sevginin, emeğin, merhametin diğer anlamı olan hemşerilerimizin gününü kutluyorum" dedi. 
İl Sağlık Müdürü Baştürk, "Ülkemizde ve dünyanın her yerinde insanın sağlığının kutsallığını gözeterek, pandemi döneminde de ispatlandığı üzere kendi canı pahasına, ailesinin ve sevdiklerinin zamanını gözetmeksizin çalışan hemşerilerimizle bir arada bulunmaktayız. Tüm sorunları bir kenara bırakarak, toplumun sağlığı için mücadele eden, sağlık sisteminin her zaman vazgeçilmezi olan, sevginin, emeğin, merhametin diğer anlamı olan hemşerilerimizin gününü kutluyorum. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere pandemi zamanında kaybettiğimiz bütün vatandaşlar Allah`tan rahmet diliyor, sizlere saygılarımı sunuyorum" sözlerine yer verdi.
"Sağlık profesyonelleriyiz"
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhemşiresi Melike Şahin, Hemşeriler Günü`nün dünya ve Türkiye tarihi açısından önemine vurgu yaparak, "Sağlık, bireyin zorunlu veya seçilmez temel ihtiyaçlarından biridir. Bu cevaba destek veren en önemli meslek gruplarından biri olarak, biz hemşeriler her almaktayız. Sağlık problemleri olan bir bireylerin bir tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan süreçlerde birebir olan biz sağlık profesyonelleriyiz. Hemşirelik mesleği değişen ve bakım gereksinimlerini karşılamak, yeni izleyebilmek ve uygulayabilmek için sürekli gelişim içindedir" diye belirtti.
(Nevin Yüksel)
Paylaş