Hem resmi hem de alternatif tören

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda tören gerçekleştirildi. Resmi çelenk sunumu töreninin ardından Cumhuriyet Halk Partisi alternatif çelenk sunumu töreni gerçekleştirdi.

484
 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi` nin açılışının 95`inci yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi, Çanakkale`de de Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi törenle kutlandı. Törene, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Bekir Sıtkıdağ, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Yücel Acer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan başta olmak üzere siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Çelenk sunma töreniyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti. Özel İsmail Kaymak İlkokulu ve Özlem Kayalı İlkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıp, şiir okudular. İl Milli Eğtim Müdürü Zülküf Memiş`in konuşmasının ardından tören son buldu.
 
 
 
 
CHP, “Alkışlıyoruz” dedi
Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen resmi çelenk sunumu töreninin ardından, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Kardelen ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Güzin Akar çelenk sunumu gerçekleştirdi. Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın önemini belirtirken; “ Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, geçmişimizi ve geleceğimizi borçlu olduğumuz demokrasimizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi`dir. Yine bugün kutladığımız çocuk bayramı dünyada çocukların bayramının tek olduğu ülkedir. Bunu yaşatmak ve geleceğe taşımak hepimizin görevidir. Çocuklarımızın özgür ve güven içinde yaşaması için hepimizin büyük mücadele vermesi gerekiyor. Meclisi kuranların yaratmış olduğu demokrasi, Cumhuriyet ve onun değerleri bir bir yok edilmektedir. Bu karanlığı bu kaosu hep birlikte yok etmek için, yaşanacak bir Türkiye için alkışlıyoruz, milletçe alkışlıyoruz” dedikten sonra tüm katılımcılar alkışlarıyla AKP hükümetini protesto ettiler.
 
Paylaş