havadurum

Hektor heykeli Günay’la beraber gitti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın hayali olan Hektor heykeli projesi bakanın görevden gitmesiyle birlikte suya düştü.

610
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın göreve gelmesinden sonra açıkladığı projelerden birisi olan Hektor Heykeli bakanın görev süresinin kurbanı oldu. Boğazı hakim bir noktada 50 metre büyüklüğünde devasa Hektor heykeli yaptırmak isteyen Ertuğrul Günay`ın Kültür ve Turizm Bakanı olarak ömrü, bu hayalini gerçekleştirmeye yetmedi. Kabinede yapılan değişiklikle Ertuğrul Günay Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan alındı. Yerine Adana Milletvekili Ömer Çelik getirildi. Çanakkaleliler, en çok kabinedeki bu değişikliğe üzüldü.
 
Umutlar yeni bakanda
CHP`li Başkan Alaattin Özkurnaz, "Günay`ın bakanlığı bitince hayalleri de suya gömüldü. Oysa kendisinden büyük bir heykel bekliyorduk. Ama en azından 5 metre büyüklüğünde de olsa biz bir Hektor heykeli yapmış olduk. Önemli olan da bir Hektor heykelinin olmasıydı. Yine de, Anadolu`yu, Anadolu halkını temsil edecek daha görkemli bir Hektor heykeli bekliyoruz. Artık umudumuz yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik. Kendisinden devasa bir Hektor heykeli bekliyoruz" dedi.
Paylaş