havadurum

HDP Milletvekili adayları Pir Sultan’ı ziyaret etti...

HDP Çanakkale Milletvekili adayları ve HDP Çanakkale İl Örgütü geçtiğimiz hafta sonu Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi`ni ziyaret ederek, derneğin yeni yönetimine başarılar diledi. Çanakkale Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mustafa Türkmen, 7 Haziran seçimlerinde partilere ilettikleri talepleri ifade ederken, HDP Çanakkale Milletvekili adayları da insanlığa yakışan özgürlükçü, laiklik anlayışını HDP`nin hayata geçireceğini ifade etti.

649
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi`nin olağanüstü kongresinin ardından, HDP Çanakkale Milletvekili Adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah ve Leyla Yavuz, HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan ve HDP üyeleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şubesi`ni ziyaret ederek, yeni yönetime başarılar diledi. 7 Haziran seçimlerinin de konuşulduğu ziyarette, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çanakkale Şube Başkanı Mustafa Türkmen ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak, din, mezhep ayrımı yapmaksızın, tüm halkların ve inançların kendini özgürce ifade ettiği, eşit yurttaşlık hakkının güvence altına alınması, Cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Sivas Madımak Oteli`nin müze haline getirilmesi, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kaldırılması ve din derslerinin zorunlu ders olmaktan çıkarılması için mücadele ettiklerini ve tüm siyasi partilere bu taleplerini ilettiklerini belirtti.
 
 
“İnanç ve vicdan özgürlüğü anayasal güvence altına alınacak”
HDP Milletvekili adayları, din, mezhep, felsefi görüş ayrımı yapmaksızın, tüm halkların ve inançların kendilerini özgürce ifade etme haklarını güvenceye alacaklarını belirterek; “ Farklı din ve inanca sahip olan ya da herhangi bir dini inancı olmayan yurttaşların inanç ve vicdan özgürlüğünü `eşit yurttaşlık` temelinde anayasal güvenceye kavuşturacağız. İnsanlığa yakışan, özgürlükçü laiklik anlayışını hayata geçireceğiz. Zorunlu din dersi uygulamasına son vereceğiz. Din dersleri seçimlik ve isteğe bağlı olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılarak, devletin din ve inanç alanından elini çekmesi sağlanacak. Bütün inanç toplulukları örgütlenme özgürlüğünü engelsiz yaşayacak. Başta Cemevleri olmak üzere, alevilerin bütün ibadet mekânları `ibadethane` olarak tanınacak. İbadet mekânlarının tamamına kamusal destek, eşitlik ilkesi çerçevesinde sunulacak. Bu konuda yerel yönetimlere yetki ve görev verilecek” dediler.
Paylaş