havadurum

HDP Cevatpaşa Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

HDP Çanakkale Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında mahalle meclis toplantılarını sürdürüyor. HDP heyeti önceki gün Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nde vatandaşlarla buluştu.

724
7 Haziran seçim çalışmalarını çeşitli etkinlikler ve ziyaretlerle sürdüren HDP Çanakkale Millletvekili adayları, önceki gün Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi`nde vatandaşlarla buluştu. Toplantıya HDP Çanakkale Milletvekili adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah ve Leyla Yavuz, HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan ve Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda vatandaşların sorularını ve taleplerini dinleyen HDP heyeti, 7 Haziran seçimlerine yönelik HDP hakkında vatandaşları bilgilendirdi. HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Özlem Ergun Açanal, ekonomik ve siyasi baskıya değinerek; “ Bugün meclisteki diğer partiler hazineden yardım alıyorlar. Ama HDP kendi imkanlarıyla seçim çalışmalarını yürütüyor. Seçim çalışmalarımıza engel olunmaya çalışılıyor. HDP`nin kaç tane seçim bürosu saldırıya uğradı. Bu neyin endişesidir, neyin korkusudur? HDP`de diğer partiler gibi kendi anlatacak. Halkın desteğini alırsa, elbette ki iktidar olacaktır” diye belirtti. HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Leyla Yavuz Kürt sorunun çözümüne dair düşüncelerini ifade ederek; “Bu mesele sadece Kürt`lerin meselesi değil, bu mesele eğer Türk`lerin de meselesi olursa ozaman barış gelecek. Eğer sadece Kürtlerin sorunu diye bakarsak bu mesele hiç bitmeyecek. O mesele bizim derdimizde olursa, bölgede yaşanan sorunlar, bizimde sorunumuz olursa, buradaki termik santraller burada yaşayan Kürtlerin de sorunu olursa, o zaman doğru yoldayız demektir. HDP`de bütün kimlikleri içerisinde barındıran bir Türkiye partisi. Biz HDP ile birlikte insana, insan olarak bakmayı da öğreneceğiz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.
 
“Halklar arasında sıkıntı yok, mevcut sistemle var”
HDP olarak Türkiye için düşündüklerini, HDP`den önceki dönemlerde de düşündüklerini ve savunduklarını belirten HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan; “Ama kendimizi ifade etme şansımız yoktu. Çünkü 30 yıldan bu yana çok acı yaşandı bu ülke. Bu ülkede cenazeler geldiği zaman kimse kimseyi dinlemiyordu. Bu ülkede yaşayan insanlara ne vaat etseniz de, kimse duymuyordu. Bugün bu çatışmasızlık ortamı bizim kendimizi ifade etmemizi sağladı. Onun için bugün burada bir aradayız. Aslında bu ülkede yaşayan insanlar arasında hiç bir sorun yok. Bizim mevcut sistemle sıkıntımız var. Çünkü bu ülkede demokrasi tam anlamıyla oturmadı” dedi.
Paylaş