HDK sorunlarını tartıştı

Halkların Demokratik Kongresi toplantısı belediye sosyal tesisleri nikah salonunda yapıldı. Toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yürütme kurulu yeniden belirlenemedi. Toplantıda komisyon çalışmaları görüşüldü.

604
 
Halkların Demokratik Kongresi toplantısında Çanakkale de yapılan ve yapılamayan çalışmalar bunların nedenleri ve çözüm önerileri tartışıldı. Toplantının Başkanlığını yapan Turgay Bilgen, Çanakkale de 3 aylık süre içerisinde HDK’nın örgütlenme kitlelere ulaşma konusunun şu anki yürütme kurulu ile yapılamadığını ifade etti.
 
Bilgen, yürütme kurulu seçiminde yaşananların yanı sıra Genel Merkez Kararı boş geçmesin tutumu içerisine girildiğini belirterek; “Yürütme Kurulu daha çok kitleleri inandıran değil, medyatik oldu. HDK, Emek, Barış, Demokrasiye inananlar için bulunmaz bir fırsattır. Şu anki durumda sosyalist, devrimci yada partisel anlamda hiç kimsenin tek başına başarılı olma  imkanı yoktur. Demokrasi ve  özgürlükler alanındaki saldırılara HDK ile dur diyebiliriz. Geriye dönük baktığımızda 3 ay verimli geçmedi. Seçim öncesi oluşan seçim bloğunun kazançlı çıktığı dönemde  bir yapılanmaya  gidilse idi; daha farklı bir durum olabilirdi. HDK oluşumunda geç kalınınca nispeten daha olumsuz koşullarda başlangıç yapılmış oldu. Yeniden ayağa kaldırma da zorlandık. HDK uzun vadeli mücadele süreci olmalı. Biga, Bayramiç ve adalarda bazı temaslarda bulunduk. Bütün ilçelere gidilemedi.. Hiçbir komisyondan Yürütme Kuruluna yazılı rapor da gelmedi” dedi.
 
Yapılan konuşmalarda kadın komisyonu raporu sunulurken çevre komisyonunun çevre platformu ile ortak çalışmalar yaptığı ancak konuyu yürütme kurulu ile paylaşmadığı için merkezileştirilemiyor eleştirisinde bulunuldu. Çevre komisyonunun yaptığı çalışmalardan il yürütme kurulunun haberdar edilmediği bildirildi. Üyeler ayrıca ilçelerde temas kurulabilmesi için ekonomik sorunların giderilmesi gerektiğini ifade ettiler. Yapılan konuşmaların ardından HDK yürütme kurulu seçimi ileri bir toplantıya ertelendi.
Paylaş