havadurum

HDK Kadınları barış için ses verecek...

Hakların Demokratik Kongresi(HDK) Kadınları “sende bir ses çıkar “kampanyası temelinde bu hafta barış için ses verecek.11 Şubat saat 13.00`te Cumhuriyet Meydanı`nda bir araya gelecek kadınlar “BARIŞ İÇİN HEP BİRLİKTE SES ÇIKARALIM” çağrısı yaptı.

665
HDK  kadınları  bu haftaki etkinliklerinin temasını “barış “olarak belirledi.”Sen de bir ses çıkar” kampanyasına bu  hafta kadınlar damgasını vuracak.
 
HDK Kadın Meclisi yaptığı yazılı açıklamada taleplerini şöyle sıraladı: “Her birimiz ve hep beraber; birbirimizi yok saymadan, aşağılamadan, yok etmeden BİR ARADA YAŞAMAK İSTİYORUZ. Savaş eşitsizlikleri, erkek egemenliğini normalleştiriyor, biz EŞİTLİK ve ÖZGÜRLÜK istiyoruz. Biz kadınların üniformaya, silaha itaat eden bir toplumda daha da görünmez hale geleceğini biliyor, tek tipleştirme istemiyoruz. VİCDANİ RED hakkının tanınmasını istiyoruz.
 
Savaş şiddeti normalleştiriyor, savaş sürdükçe kadınlar üzerindeki baskı, taciz ve tecavüzler, kadın cinayetleri artıyor, tükeniyoruz. Kadınlara yönelik her türlü ŞİDDETİN, TACİZ VE TECAVÜZLERİN sona ermesini,  KADIN KATLİAMININ durdurulmasını istiyoruz. Savaş yoksulluğu daha da büyütüyor.
 
Emeğimizin yarattığı kaynakların SAĞLIK, EĞİTİM, İŞ, SOSYAL GÜVENLİK ve KADIN EŞİTLİĞİ, KADIN SIĞINAKLARI için harcanmasını istiyoruz. Tüm ulus, inanç, cinsiyet ve cinsel yönelim kimliklerine eşitlik ve özgürlük istiyoruz. NEFRET SUÇLARI YASASININ çıkarılmasını istiyoruz.
 
Askeri ve siyasi operasyonların, polis baskınlarının, gözaltıların, tutuklamaların, kayıpların, kimyasal silah kullanımının, toplu mezarların, ÖLÜMLERİN SONA ERMESİNİ istiyoruz.Barış için Kürt sorununda demokratik-eşitlikçi ÇÖZÜM istiyoruz!”
Paylaş