HDK, Çanakkale’de kolları sıvadı

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri, HDK`nin, yeni döneme dair, hem bir yol haritası belirlenmesi hem de 2015 genel seçimleri gibi gündemlerle ile bir araya geldi. “Yani Yaşam Çağrısı” adı altında gerçekleşen toplantıda, HDK`nin bulunduğu kentlerin sorunlarını sahip çıkma iradesi noktasında, özellikle çevre mücadelesi konusunda önemli mesajlar verildi.

651
 
 
Halkların Demokratik Kongresi`nin (HDK) Çanakkale bileşenleri ve HDK`ye gönül veren kesimlerin katılımıyla Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu`nda HDK Meclislerinin oluşturulması, geçen dönemin değerlendirilmesi ve genel seçimlere hazırlık gündemleriyle organize edilen toplantıda önemli mesajlar verildi. “Yeni bir toplumsal alternatifi, yeni bir yaşamı hep birlikte kurmak ve başka bir siyaset mümkün demek için buluşuyoruz” şiarıyla düzenlenen toplantı divan oluşturulması ile başladı. Emek Partisi İl Başkanı Erol Ercan Adsız ve HDP İl Yöneticisi Ömer Faruk Kırnıç`ın oluşturduğu divan toplantıyı yönetti. İsteyen herkesin söz alarak fikrini söylediği HDK toplantısında, yerel sorunlara sahip çıkılması ve yerelde “alternatif” bir başıkış açısının oluşturulması noktasında bir eğilim vardı.
 
 
Çevre sorununa sahip çıkılacak
Çanakkale çevre hareketinin birçok kurum ve kuruluş ile birlikte en önemli destekçilerinden biri olan HDK`nin, bundan sonra özellikle kendi içinde oluşturacağı çevre komisyonu ile daha etkin bir biçimde doğa savunmasında rol alması gerektiğine vurgu yapıldı. Bir Türkiye partisi olma iddiası ile yola çıkan ve kurulduğu günden bugüne büyük bir ilgi gören HDK`nin Çanakkale`deki 1/100 binlik çevre planı, termik santraller ve altın madenciliği noktasında daha da aktif bir konuma gelmesinin önemine değinildi. Yine aynı şekilde 2015`in de önemine vurgu yapılarak, Çanakkale`nin “Barış kültürümüz olsun” sloganına katkıda bulunulması gerektiğine vurgu yapıldı.
Paylaş