Hayvanseverler sonunda ayaklandı

Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı`nda gezintiye çıkan Thomas adlı köpeğin trafo altında bularak yediği zehirli tavuk parçası nedeniyle ölmesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu.

721
 
Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği öncülüğünde olayın vuku bulduğu Esenler Özgürlük Parkı`nda biraraya gelen hayvanseverler son aylarda arkaya yaşanan hayvan ölümlerini kınadı. Çanakkale’de İntepe, Eceabat ve en son da 1 Mart 2013 tarihinde Esenler`de sahipli ve sahipsiz ayrımı yapılmadan kimliği belirsiz, kişi veya kişilerce öldürülen hayvanlar için basın açıklaması düzenleyen Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Başkanı Meliha Danacı son zamanlarda Erenköy beldesi, Eceabat ilçesi ve en son da Esenler Mahallesi Özgürlük Parkı`nda yaşanan hayvan katliamlarının bir son bulması gerektiğini belirterek, belediyelerin sessiz kalmamasını ve çevreye atılan zehirli etler konusunda araştırma ve denetleme yapmalarını istedi.
 
Danacı: “Allah`ın verdiği canı ancak Allah alır. Hiç kimsenin bir canlının canını alma yetkisi yoktur. Sivil toplum kuruluşları olarak tüm hayvanseverleri bu zehirli etleri bırakanları takip etmeye çağırıyor, bu acımasız insanları kınıyor ve onları merhamete davet ediyoruz” dedi. Herkesin hayvan sevmek zorunda olmadığını belirten Danacı yaşam hakkına saygı kuralından dolayı zor şartlarda sokaklarda yaşamaya çalışan sahipsiz hayvanlara karşı duyarsız kalınmaması için çağrıda bulunarak katliamlara karşı tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi. Merhametten yoksun kişileri Allah`ın adaletine havale ederek, izlerini sürmeye devam edeceklerini söyleyen Danacı hayvanseverlerden sabırlı olmalarını isteyerek, hayvanlarını tasmasız gezdirmemeleri konusunda uyardı.
 
Çok sayıda hayvanseverin kendi evcil hayvanları ile destek verdiği eylemde son olarak konuşan Thomas adlı köpeğin sahibi ise gözyaşarı içinde ; “Çok üzgünüm iki gündür ağlıyorum. Ben Thomas’ı sokaktan buldum ve evime aldım. Ne istediler bu kadar küçük köpekten. Onları Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.
Paylaş