havadurum

Hayvan severler tepkili

6098 No’lu yeni Türk Borçlar Kanunu’nda 68. Madde de yer alan ifade Hayvanları Koruma Derneği üyelerini çileden çıkardı. Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı “Hayvanseverler olarak o düzenlemeyi kabul etmiyoruz” dedi.

574
Hayvanseverlerin tepkisine neden olan Borçlar Kanununun yeni düzenlemesi şöyle: MADDE 68- Bir kişinin hayvanı, başkasının taşınmazı üzerinde bir zarar verdiği takdirde, taşınmazın zilyedi, o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir; hatta durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hale getirebilir. Bu durumda, taşınmazın zilyedi derhal hayvan sahibine bilgi vermek ve sahibini bilmiyorsa, onun bulunması için gerekli girişimleri yapmak zorundadır.
 
1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan yeni borçlar kanununda değişen 68. Madde hayvan severlerin tepkisini çekiyor. Hayvanların sorun olarak görülmesine anlam veremediğini bildiren Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı; “Hayvanların her zaman insanlarla birlikte yaşamasından yanayız. Hayvan severlerin hiçbir zaman öyle ihmali olmayacaktır. Herkes hayvanına gözü gibi bakıyor. Başka bir yere zarar vermesi mümkün değil” dedi.
 
“İnsanlar da hata yapıyor”
İnsanlarında bir çok hata yaptığını bildiren Çanakkale Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Meliha Danacı; “Niye hayvan yok edilsin? Canlıyı yok etme gibi bir şey söz konusu olamaz. Canlıların canını ancak Allah alır. Hayvanların her zaman insanlarla birlikte yaşamasından yanayız. Hayvanlar doğada yaşasınlar. Hayvan severler olarak o düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Tepkilerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Hayvan severlerin hiçbir zaman öyle ihmali olmayacaktır. Herkes hayvanına gözü gibi bakıyor. Başka bir yere zarar vermesi mümkün değil. Ancak o farkında olmadan kaza olabilir. İnsanlarda kaza ile birçok şey yapabiliyor” dedi.
 
Hayvan severlerin tepkisine neden olan Borçlar Kanununun yeni düzenlemesi şöyle:
MADDE 68- Bir kişinin hayvanı, başkasının taşınmazı üzerinde bir zarar verdiği takdirde, taşınmazın zilyedi, o hayvanı yakalayabilir, zararı giderilinceye kadar alıkoyabilir; hatta durum ve koşullar haklı gösteriyorsa hayvanı diğer yollarla etkisiz hale getirebilir. Bu durumda, taşınmazın zilyedi derhal hayvan sahibine bilgi vermek ve sahibini bilmiyorsa, onun bulunması için gerekli girişimleri yapmak zorundadır.
Paylaş