havadurum

"Hayır çıkar ise iktidara da topluma da faydası olur..."

349

 16 Nisan’da oylanacak referandum nedeniyle geçtiğimiz hafta esnaf ziyaretlerine başlayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, dün çalışmalarına Demircioğlu Caddesi üzerinde devam etti. Belediye Başkanı Gökhan`a çalışmalar sırasında CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. Ziyaret ettiği dükkanlarda broşür dağıtan Başkan Gökhan, esnaf ve vatandaşlara oy kullanmaları konusunda telkinlerde bulundu. Referandumda evet ve hayır vereceklerin kararlarını verdiklerini belirten Başkan Gökhan, kararsızlar ile sandığa gitmeyecekler konusuna değindi. Basın mensuplarına konu hakkında düşüncelerini ifade eden Başkan Gökhan; "Kararsız oyların yüzde 80`i hayırcı oy, onda hemfikiriz. Nereden ölçüyorsanız derseniz `evet` diyecekler oyunu açık yüreklilikle söylüyor, çünkü bir çekinceleri yok. Ama hayırcıların konumları itibariyle; memur, esnaf, işçi olmaları onları hayır demeyi ifade etme noktasında çekinceye düşmelerine neden oluyor. Onun için bunu görüyoruz, yaşıyoruz. Kararsızlar yüzde 10`a kadar inmiş durumda. Yüzde 10`un yüzde 80`i sandığa gittiği takdirde `hayır` diyecektir. Kararsızın içinde katılmayacaklar da var. Karar veremedim deyip sandığa gitmeyecekler var; biz de onları ikna etmeye çalışıyoruz gezilerimizde. Mutlaka oy kullanmaya gidiniz diyoruz.  Evet dese de hayır dese de gitsin ama yeter ki gitsin" dedi.

 
Hayır çıkar ise ne olur? Evet çıkar ise ne olur?
Kendisine yöneltilen "Evet çıkar ise ne olur? Hayır çıkar ise ne olur?" sorusuna Başkan Gökhan; "Parlamenter sistemde `sıkıntılar var` deniyor. Hayır çıkar ise parlamenter sistemdeki sıkıntıları gidermek için çalışma başlar. Faydası olur. İktidara da topluma da faydası olur. Madem ki evet çok önemli, neden 2 buçuk yıl bekliyoruz? Evet`in hiç bir hayrı, hiç bir faydası yok. Bir süreci değiştirecek durumu yok. Evet çıkarsa yeni seçime kadar gerginlik devam edecek. 2 buçuk yıl sonrasına değişen bir anayasa biçimi nerede görülmüş? Saçmalık..." şeklinde cevap verdi. 
 
"Evetçiler tamamen duygusal"
Evet oyu vereceklerin duygusal olarak hareket ettiğini belirten Başkan Gökhan; "Evetçiler tamamen duygusal. Sayın Cumhurbaşkanı`na sevgisi var, Sayın Başbakan`a sevgisi var, Adalet ve Kalkınma Partisi`ne sevgisi var dolayısıyla tamamen duygusal bir evet görüyoruz. Gezerken konuştuğumuz evet vereceğini söyleyecek insanlarda görüyoruz, asla ve asla evetin herhangi bir maddesini, herhangi bir şeyini savunmuyorlar. Tamamen duygusal hareket ediliyor. Hatta bize hak veriyorlar ama tamamen o duygusallıktan ötürü evet diyeceklerini belirtiyorlar. Duygusallığın dışında bu metni okuyup, anlayıp buna evet diyecek herhangi bir kişinin olacağını sanmıyorum. Her geçen gün hayır oyları artacaktır" dedi. 
 
Karakaş; "Kararsızlar içinde yüzde 80 hayır çıkmasını bekliyoruz"
İnsanların referandum hakkında bilgi sahibi oldukça `hayır` oylarında artış olduğunu ifade eden CHP Merkez İlçe Başkanı Celal Karakaş ise ; "Çünkü evet diyecek insanlar bu tartışmaya hiç girmiyorlar. Hayır diyenler kendi hayır deme sebeplerini de ortaya koymaya çalışıyorlar. Konuya uzak kalanlar da her geçen gün biraz daha bilgi sahibi oluyorlar. Kararsızların bilgi sahibi olduktan sonra çok doğaldır ki kararsızlar içinde yüzde 80 hayır çıkmasını bekliyoruz. Katılmayacakların sandığa gitme durumu da bizim hayır beklentimizi arttırıyor" dedi.     (Atakan Alkış)
Paylaş