Hastane ihalesi 4 Haziran`da

Çanakkale`ye yapılması planlanan yeni devlet hastanesinin ihalesi 4 Haziran`da yapılacak.

1042
Yeni Çanakkale Devlet Hastanesi için 4 Haziran’da ihale yapılacağını açıklayan AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, 500 yatak kapasiteli hastanenin yaklaşık 100 milyon TL`ye mal olacağını belirtti. Kutlu, “İktidarımız döneminde 554’ü hastane bin 467’si birinci kademe sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 21 yeni sağlık tesisi inşa ederek sağlıkta devrim niteliğinde yatırımlar yapan hükümetimiz Çanakkale’mizi yeni devlet hastanesine kavuşturuyor. TOKİ 960 konutlarının hemen üst kısmında bulunan ve 3 tarafı ormanla çevrili 105 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak ve yaklaşık 100 milyon TL’ye mal olacak 500 yataklı yeni Çanakkale Devlet Hastanemiz 4 Haziran 2013 tarihinde TOKİ tarafından ihale edilecek. Hastanemizin inşaat süresi de bin iş günü olarak planlandı” dedi.
 
“700 yatak kapasitesine kadar artırılabilecek”
Yeni Çanakkale Devlet Hastanesi`nin fiziki yapısıyla, 70 bin metrekare kapalı alanıyla şuanda kentte bulunan tüm sağlık tesislerinin toplamının 4 katı büyüklüğünde bir yapı olacağını ifade eden Kutlu, “Yine kısa bir süre öncede Ezine ilçemiz de hizmete giren 100 yatak kapasiteli Ezine Devlet Hastanesi şuan da bölgenin en modern hastanelerinden biri olarak tüm bölge halkına hizmet vermektedir. Yeni Çanakkale Devlet Hastanemiz de fiziki yapısıyla, 70 bin metrekare kapalı alanıyla şuanda Çanakkale’mizde bulunan tüm sağlık tesislerinin toplamının 4 katı büyüklüğünde bir yapı olacak. Modüler yapı teknolojisiyle ihtiyaca göre kapasite artışı yapılabilir durumda olacak hastanemiz gerektiğinde 700 yatak kapasitesine kadar artırılabilecek. Ayrıca yine hastanemiz bünyesinde her türlü kalp ameliyatlarının yapılabileceği Kardiovasküler Cerrahi merkezi, Anjio merkezi ve post-op yoğun bakımlara sahip olacak. Nükleer tıp merkezi, Yanık merkezi, Çocuk ve Yeni doğan yoğun bakımları gibi kompleks üniteler yapılacak” diye konuştu.
 
“Sağlık konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak”
Yeni Çanakkale Devlet Hastanesi`nin yapılmasıyla birlikte kentte sağlık konusunda hiç bir sorun yaşanmayacağını da kaydeden Kutlu şu şekilde konuştu: “İlimizin en önemli sorunlarından biri olan onkoloji kliniğinin eksikliği nedeniyle vatandaşlarımız büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Yeni Çanakkale Devlet Hastanesi tamamlandığında artık hiçbir vatandaşımızın sağlık konusunda il dışına gitmesine gerek kalmayacak. Yeni yapılacak hastanemizin hekim kapasitesi de artırılarak 30-40 yıl süreyle Çanakkale de artık sağlık konusunda hiçbir sorun yaşanmayacak. 4 Haziran 2013 tarihinde ihalesi yapılarak yaklaşık bin iş gününde tamamlanması öngörülen Yeni Devlet Hastanemiz hizmete girdiği andan itibaren tüm vatandaşlarımız insan onuruna yakışır bir şekilde her türlü sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı bulacaklardır.”
Paylaş