Hasan Ali Yücel anıldı

Belediye Meclis Salonu’nda buluşan Yeni Kuşak Köy Enstitülüler, Köy Enstitüleri’nin kurucularından eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i 51. ölüm yıldönümünde andı.

681
Eski Milli Eğitim Bakanı, ünlü şair Can Yücel’in babası ve Köy Enstitüleri’nin kurucularından Hasan Ali Yücel Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.
 
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yüksel Özdemir; “Köy Enstitülerine bir kez daha konuşma zorunluluğu doğmuştur” dedi ve Hasan Ali Yücel’in Yunus Emre’ye isimli şiirini okudu.
 
 
Panele konuşmacı olarak katılan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aydın Başar konuşmasına Can Yücel’in babası Hasan Ali Yücel’e yazdığı ‘Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim’ isimli şiirini okudu ve hayatı hakkında bilgiler verdi ve “Hasan Ali Yücel Türk eğitim sisteminde damgasını vurmuş, belki de Cumhuriyet döneminin eğitim ve kültür politikalarını şekillenmesinde en önde olan kişilerden biri ve ilkidir, Hasan Ali Yücel bu anlamda büyük önem taşıyor” dedi.
 
Paylaş