Hani verdiğin sözler?

Çanakkale Çevre Platformu`nun organize ettiği, Kazdağları Köylüleri`nin Ankara ziyareti ve TBMM temaslarına katılmayan Karabiga Temiz Doğa Derneği`nin CHP`ye tepkili olduğu öğrenildi. Karabiga Temiz Doğa Derneği`nin kamuoyunda “Termikçi başkan” olarak anılan mevcut Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş`ın tekrar aday gösterilmesi nedeni ile Ankara`ya gitmediği ortaya çıktı.

1816
 
 
Çanakkale Çevre Platformu`nun oranizasyonu ile önceki gün Ankara`da gerçekleşen basın açıklamasında Karabiga`dan kimsenin bulunmaması dikkat çekmişti. Kazdağları`nda ve bölgede bulunan köylerden çok sayıda köylünün katıldığı önce Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde yapılan basın açıklamasına ve ardından da CHP Grup toplantısına katılmayan Karabiga heyetinin CHP`ye karşı tepkili olduğu öğrenildi. Karabiga Temiz Doğa Derneği başkanı Aslı Badem, konuyla ilgili açıklama yaparak “Karabiga Temiz Doğa Derneği bir partinin tekelinde olmayıp tüm oluşumlara ve tüm yurttaşlara eşit mesafede duran ve ona göre pozisyon alarak çalışan bir dernektir. TBMM çatısı altında bir milletvekili ile görüşmek farklı bir şey, siyasi parti grup toplantısına katılmak farklı” dedi. “Daha önce birçok milletvekili ile görüştük. Ama hiçbir zaman bir grup toplantısına katılmadık” diyen Badem, “Bu günkü durum ise; Karabiga belediye başkanının mensup olduğu parti ve Karabiga`da ki termik santrale karşı tutumu herkes tarafından biliniyorken tekrar aday gösterildi” ifadelerini kullandı.
 
“CHP bize söz vermişti”
Badem, daha önce CHP`den mevcut başkan Karataş`ın aday gösterilmeyeceğine dair söz aldıklarını hatırlatarak, bu sözün yerine getirilmediğini ifade etti. “Biz STK temsilcisi olarak gerekli görüşmeleri mayıs ayında yapmıştık” diyen Badem, “Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı ile TBMM çatısı altında; odasında yapmış olduğumuz görüşmede; mağduriyetimizi anlatıp şikâyette bulunduk. Bize, Belediye Başkanı’nın tekrar aday gösterilmeyeceği konusunda söz vermişti. Fakat durum ortada. Karabiga Temiz Doğa Derneği, yaşam alanlarımıza, doğamıza kısacası Karabiga`mıza sahip çıkmaya çalışıyor. Bu bir siyaset konusu değil, olamaz da. İnsan hayati ve sağlığı her şeyin üzerindedir. Anayasal hakkimizi savunuyoruz ve bu durumun siyasi sözde verilen sözlerle çözülemeyeceğinin farkındayız” şeklinde konuştu.
Paylaş