Halkevleri 80. yaşını kutluyor

Halkevleri kuruluşunun 80. yılını etkinlikleri kapsamında Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde “Halkevleri 80. Yıl Afiş Sergisi” ve “PRESS” filminin gösterimi gerçekleştirildi.

685
 
Halkevlerinin 80. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Türkan Saylan Sosyal Tesislerinde "Halkevleri 80. Yıl Afiş Sergisi" düzenlendi, ardından "PRESS" filminin gösterimi ve filmin başrol oyuncusu Aram Dildar ile söyleşi gerçekleştirildi. Girişte kurulan standla, halka halkevlerinin amaçları, etkinlikleri, eylemleri, yaptığı diğer çalışmalar anlatılarak genel tanıtım broşürleri dağıtıldı.
 
Söyleşide konuşan Aram Dildar; "90`lar da gazeteciler öldürülüyordu, şimdi ise tutuklanıyor. Ne yazık ki geçmişten bugüne değişen bir şey yok. Umut ederdik ki bu anlatılan hikaye geçmişte kalmış olsaydı, geçmişin hikayesini anlatmış olsaydık ama hala devam ediyor aynı durum. Bu filmin Çanakkale`de gösterilmesi ayrıca bir önem taşıyor, memleketi tanımlarken Çanakkale`den Ardahan`a diyoruz fakat doğu ile batı arasında büyük bir uçurum var her iki uçta birbirine yabancı gibi davranıyor. Orada yaşanan bir takım olayların bu filmle Çanakkale`ye kadar anlatılmaya çalışılması çok önemli" dedi.
 
 
Paylaş