Halkevi ve Öğrenci Kolektifi “katliam”a dikkat çekti

Çanakkale Halkevi üyeleri önceki akşam yağmura rağmen, ellerinde pankartları, başların baretleri ile yürüyüş yaparken, Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler ÇOMÜ`de kokart dağıttı.

801
 
 
Karaman`ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden faciasını “katliam” olarak değerlendiren ve bu duruma dikkat çekerek farkındalık yaratmak için Çanakkale Halkevi ve ÇOMÜ Öğrenci Kolektifleri üyeleri, dövizler ile tek sıra şeklinde sessiz yürüyüş yaptı. Çanakkale Halkevi`nden başlayan yürüyüşe yaklaşık 30 kişi, “Ermenek katliamına sessiz kalma”, “Kaza, kader değil cinayet" şeklinde dövizler ve başlarında madenci baretleri ile Çarşı Caddesi- Demircioğlu Caddesi-Atatürk Caddesi`nden sonra Kordon Boyu`na doğru yürüyüş yaptılar. Halkevi`nin bu sessiz eylemi dikkat çekerken, “farkındalık” etkinlikleri ÇOMÜ`de de sürdü.
 
 
ÇOMÜ içinde baretli öğrenciler!
ÇOMÜ Öğrenci Kolektifi üyesi öğrenciler başlarında baretleri ile üniversite içinde dikkat çektiler. "Soma`dan Karaman`a iş cinayetleri devam ediyor" diyen Öğrenci Kolektifleri Anafartalar ve Terzioğlu Yerleşkeleri`nde yaka kartı dağıtarak, maden faciasına dikkat çekti. Öğrenci Kolektifleri`nin bu etkinliği öğrencilerden de ilgi gördü.
Paylaş