"Halka yalan söyleme suçunu işlemeye devam ediyorlar"

504
CHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından yeni üyelere rozet takma töreni gerçekleştirildi. CHP Merkez İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte ve yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Törende yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarının hayata geçirildiğini belirten Erte, "2021 yılını içimizde ki geleceğe dair umutla uğurladık. AKP`nin de ilk seçimde gideceği kesindir. O yüzden içimizdeki umudu hiç yitirmeyelim" dedi. Erte`nin ardından açılamada bulunan Milletvekili Erkek, yeni yıla maalesef ağır zamlarla girildiğini belirterek, TÜİK`e eleştirilerde bulundu. TÜİK`in açıkladığı yıllık yüzde 36 enflasyonu hayali olarak değerlendiren Erkek, diğer taraftan Bağımsız İktisatçılar Kurumunun yıllık enflasyonu yüzde 82 olarak açıkladığını belirtti. Erkek açıklamasında; "Türkiye böyle bir yönetimi kesinlikle hak etmiyor. Bu memlekette milyonlarca yatağa aç giren insan varken, işsizlik varken devletin kurumları gerçekle halktan gizleyemezler" dedi. 
"Halkın cebindeki son parasına operasyon düzenlediler"
Merkez İlçe Başkanı Erte; "2021 yılını, içimizde ki geleceğe dair umutla uğurladık, 2022 ye merhaba dedik. 1 Ocak 2022 gününden birçoğumuzun beklediği sağlık, mutluluk, huzur, barış gibi şeylerdi... Kötü anıları geride bırakmaktı. Ancak öyle olmadı. 1 Ocak gününe zamlarla kurulu bir tuzağa uyandık. Tuzak diyorum çünkü bu zamların enflasyona yansımaması için resmen planlı ve programlı şekilde halkın cebindeki son parasına operasyon düzenlediler. Bunun adı bu yüzden tuzaktır, aymazlıktır, utanmazlıktır. Hem de Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları ile. Altını çiziyorum: "Cumhuriyet tarihinin en büyük zamları." Yani AKP kendine yakışanı yaptı! Yoksa yadırgardık! Motorlu taşıtlar vergisinden, elektriğe, doğalgazdan, akaryakıta, iğneden ipliğe kadar her alana yansıyacak, zamları halkımıza yine reva gördüler. Kısaca AKP yönetememesinin, becerisizliğinin faturasını yine mazlum halka kesti... AKP diyor ya bunlar zam değil, fiyat güncellemesi. Peki öyle olsun; ama unutmayın sizin güncellemeniz geldi de geçti. Son sürümünüz bitti, makina artık kasıyor, her alanda hata veriyor... Hele hele ana kartınızı hiç söylemiyorum. Bir dediği, bir dediğini tutmuyor! İlk seçimde halk yeni sürümü yükleyecek ve asıl güncellemeyi siz o zaman göreceksiniz" dedi. 
"2021`de kaç vatandaşa haciz geldi, kaç ocak söndü?"
Erte açıklamasının devamında; "Gelelim sizin görmediğiniz, umursamadığınız, bazılarının porsiyonlarını küçültsünler dediği halkın gerçeklerine: Akşam pazar dağıldıktan sonra hiç pazar yerinden geçtiniz mi? Biz söyleyelim; yerden ve çöp bidonlarından evine yiyecek seçen anne, baba ve hatta çocukları görürsünüz. Soğuktan ölen 2 yaşında ki evladını kara toprağa veren anne, baba ne yapar, nasıl yanar bilir misiniz? Geçtiğimiz ay Diyarbakır, Silvan da 2 yaşında bir bebek, elektrikleri borç yüzünden kesildiği için soğuktan öldü. Bu kara kışta onlarca aile benzer tehlike ile yaşıyor. Onlarca, yüzlerce ve binlerce örneği hayatın içinde görüyorsunuz. Bunları arttırmaya gerek yok. Buradan sizlerin vasıtası ile büyük porsiyon yiyenlere, sarayından korumasız çıkamayanlara, aç gözlerini doyuramadığımız saray fedailerine birkaç soru sormak istiyorum; 2021 yılında borcunu ödeyemediği için kaç ailenin elektriği ve doğalgazı kesildi? Kaç vatandaşa haciz geldi, kaç ocak söndü? Borçlarını ödeyemediği için kaç kişi cezaevine düştü? Kaç kişi ekonomik sıkıntılarından dolayı intihar etti? Kaç çiftçinin atadan babadan kalma toprağını, traktörünü bankalarınız arayıcılığı ile haczettiniz? Korkmayın açıklayın. Bu gerçeklerin mimarı sizlersiniz?" dedi. 
"Bu devran asla böyle gitmez, bu çark böyle dönmez"
Erte son olarak; "Açıklamamın başında "2021 yılını içimizde ki geleceğe dair umutla uğurladık" dedim ya bu anlattıklarım kadar AKP`nin de ilk seçimde gideceği kesindir. O yüzden içimizdeki umudu hiç yitirmeyelim. Bu karanlık dağılacak ve güzel yarınlar bu ülkenin güzel insanlarının olacak. Buradan kısada olsa AKP`nin vicdan sahibi seçmenine sesleniyorum. Kalbinizi asla karartmayın, biliyoruz, sizlerde rahatsızsınız bu gidişattan. Bu devran asla böyle gitmez, bu çark böyle dönmez bunu herkes çok iyi biliyor. Onun için korkuyorlar, kendilerini seçenden, yani senden, kaçıyorlar... Yüzleri yok halkın karşısına çıkmaya, cesaretleri yok sandığa. Yarınlar bizim olsun, umudun olsun, mutluluğun olsun, güzelliğin olsun... Bu ülke bunu fazlasıyla hak ediyor" dedi.
 
"Bağımsız İktisatçılar yıllık enflasyonu yüzde 83 açıkladı"
Erte`nin ardında açıklamalarda bulunana Milletvekili Erkek; "Yeni yıla umutlarla girmek isterdik ama maalesef ağır zamlarla girdik. 83 milyon bunu hak etmiyor. Bugün Türkiye`nin ve halkın gerçek gündemi, işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı. TÜİK`in açıkladığı yıllık yüzde 36 olarak yine hayali bir enflasyon oranı. TÜİK maalesef sarayın kurumu hale geldi. Halka yalan söyleme suçunu işlemeye devam ediyorlar. Vatandaş her hafta markete, pazara gittiğinde gerçek enflasyonu görüyor. Diğer taraftan Bağımsız İktisatçılar Kurumu da yıllık enflasyonu yüzde 82 olarak açıkladı. Türkiye böyle bir yönetimi kesinlikle hak etmiyor. Bu memlekette milyonlarca yatağa aç giren insan varken, işsizlik varken, devletin kurumları gerçekleri halktan gizleyemez. Bunların hepsini çözeceğiz. İlk seçimde Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye`nin Cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye rahat bir nefes alacak. Ondan sonra hızla bir reform sürecine gireceğiz. Öncelikle demokrasiyi yeniden tahsis edeceğiz, ikinci ayağımız üretim olacak. Üçüncü ayağımız güçlü Sosyal Devlet olacak ve dördüncü ayakta sürdürülebilirlik olacak. Biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Bu bizim ülkemizin kaderi değil. Bugün zam yapmaktan başka yapacak hiçbir şeyi kalmamış bir iktidar varsa, eğer yönetenler zam dışında bir şey yapamıyorlarsa bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi istifa etmesi gerekir" dedi.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş