Halk iradesini ortaya koyacak

Biga ilçesinde nüfusu 2 binin altında olan belediyelerin kapatılmaması için referandum oylaması yapılacak.

526
Büyükşehir Yasa Tasarısı ile Türkiye’de 2 bin 950 belediyeden bin 582’sinin kapatılması kararına karşılık, CHP yerel referandum süreci başlattı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de kapatılması gündemde olan CHP`li belediyeler için referandum gerçekleştiriliyor. Biga ilçesinde nüfusu 2 binin altında olan beldelerin kapatılmasıyla ilgi gerçekleştirilecek olan referandum nedeniyle vatandaşlar sandık başına gidecek. 21 Ekim Pazar günü Biga’da gerçekleşecek olan referandum oylamasında vatandaşlar oy kullanarak beldelerin kapatılıp kapatılmamasına karar verecek. Sandıktan çıkacak oyların dağılımı ise CHP Genel Merkezi’ne gönderilecek.
 
“Belediyelerin kapatılmasını istemiyoruz”
Halkın katılımıyla gerçekleştirilecek olan referandum oylaması ile ilgili bilgiler veren CHP Biga İlçe Başkanı İsmail Işık; “Referandum oylaması, sadece Biga’da değil, kapatılmak istenen bütün ilçelerde de yapılacak. Biga ilçesindeki referandum oylaması 21 Ekim Pazar günü saat 08.00 de başlayacak ve 17.00 de sona erecek. Demokrasinin birinci ayağı olan belediyelerin ve özellikle belde belediyelerinin kapatılmasını istemiyoruz. Bu belediyeler, aynı zamanda civar köylerinde ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu belediyelerin kapatılıp muhtarlığa dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Ama AKP hükümeti ne yazık ki, ‘Ben yaptım oldu’ anlayışıyla bu belediyeleri kapatmak istiyor. Bizde, belediyelerin kapatılmaması gerektiğine inanıyoruz. Belde halkının da büyük çoğunluğunun böyle düşündüğünü zannediyorum. Referandumdaki sonuçları CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na bildireceğiz. İl Başkanlığı da sonuçları Genel Merkeze iletecek” dedi.
 
“Referandum sonuçlarına saygı gösterin”
AKP hükümetinin referandum oylamasında çıkan sonuçlara uyması gerektiğini ifade eden Işık; “AKP’nin dayatmacı ve demokrasiye sığmayan anlayışına dur demek istiyoruz. Beldelerde yaşayan insanlara sorulmadan Ankara’dan bir dayatma da bulunmasını doğru bulmuyoruz. Referandumdan çıkan sonuçlara da AKP hükümetinin uymasını istiyoruz. Diğer illerde de bu tür referandumlar yapıldı ve ciddi oranlarda hayır çıktı. İnsanlar, belde belediyelerinin kapatılmasını istemiyor” diye konuştu.
Paylaş