Halk ikna olmadı

Sağlık açısından zararlı olduğu tespit edilen damacana suları üreten bazı firmaların açıklanması halkı ikna etmedi. Sağlık Bakanlığı, İstanbul genelinde faaliyette olan ve uygunsuzluğu tespit edilen damacana suyu markalarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı`nın yaptığı açıklamada, 5 damacana suyu markasının sağlık için uygunsuz olduğunun tespit edildiği ifade edildi.

520
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan firma isimlerinin bilinmeyen markalar olması vatandaşların kafasında soru işareti yarattı. Sağlık açısından zararlı olduğu tespit edilen tüm markaların kamuoyuna açıklanmasını isteyen vatandaşlar, bilinmeyen bazı firmaları kamuoyuna bildiren Bakanlığın son açıklamasının kendilerini ikna etmediğini dile getirdiler.
 
Öte yandan damacana suların sağlıksız olduğu yönündeki tespitler sonrası damacana su kullanmayan vatandaşların, son aldıkları damacana suları ise çiçekleri sulamakta kullandığını belirtmesi ise yaşanan tedirginliği gözler önüne serdi. İçlerinde bir çok ünlü markanın bulunduğu damacana suların sağlıksız olduğu noktasındaki iddialar karşısında Sağlık Bakanlığının açıklaması kafalardaki soru işaretlerini çoğaltırken acaba bir koruma kalkanı mı yaratılıyor endişelerini gündeme getirdi.
 
Sağlık Bakanlığı, İstanbul genelinde faaliyette olan ve uygunsuzluğu tespit edilen damacana suyu markalarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı`nın yaptığı açıklamada, 5 damacana suyu markasının sağlık için uygunsuz olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Analiz sonuçlarına göre İstanbul genelinde faaliyette olan 61 dolum tesisinden uygunsuzluğu tespit edilen damacana suyu markalarının ise Buzada, Erpınar, Alps, Kervansaray ve Yalısu olduğu açıklamada yer aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan firma isimlerinin bilinmeyen markalar olması vatandaşların kafasında soru işareti yarattı. Sağlık açısından zararlı olduğu tespit edilen tüm markaların kamuoyuna açıklanmasını isteyen vatandaşlar, bilinmeyen bazı firmaları kamuoyuna bildiren Bakanlığın son açıklamasının kendilerini ikna etmediğini dile getirdiler.
 
Öte yandan damacana suların sağlıksız olduğu yönündeki tespitler sonrası damacana su kullanmayan vatandaşların, son aldıkları damacana suları ise çiçekleri sulamakta kullandığını belirtmesi ise yaşanan tedirginliği gözler önüne serdi. Damacana sular ile ilgili yaşadığı tedirginlikleri kamuoyu ile paylaşan bazı vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın bilinen firmaları kolladığını ileri sürerken, vatandaşlardan bazıları ise hep tanınmayan markaların açıklanmasının ise dikkat çekici olduğunu kaydettiler.
 
İşte vatandaşların Sağlık Bakanlığı’nın damacana sular hakkında yaptığı açıklama ile ilgili görüşleri şu şekilde:
 
 
Volkan Barışkan
“Damacana sularını tavsiye etmiyorum ve kullanmıyorum. Çeşme suları sağlık açısından daha iyi. Sağlık açısından zararlı olan bazı firmaların isimleri bakanlık tarafından açıklandı. Ancak açıklanan firma isimleri hep bilinmedik firmalar. Bu nedenle halk olarak açıklanan firma isimleri bizi ikna etmedi. Çanakkale’de de hangi suların sağlıklı olup olmadığı yönünde bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Halk bunu bilsin ki ona göre önlemini alsın.”
 
 
Zeki Dursan
“Zararlı olduğu yönünde çıkan haberlerin ardından damacana suyu hiç kullanmıyorum. Daha önce kullanıyordum ancak şimdi kullanmıyorum. Sağlık Bakanlığı, zararlı olduğu yönünde bazı firmaları açıkladı. Ancak açıklanan firmaların hepsi bilinmedik isimler. Bu yüzden bu açıklama sonrasında ikna olmadım. Sağlık Bakanlığı bilinen firmaları kolluyor gibi geliyor. Bilinmeyen markaları açıkla, bilinen markaları ise gizle. Böyle bir şey olabilir mi? Milletin sağlığı ile oynanmasın. Diğer firmalarında açıklanmasını istiyoruz. Böyle bir şey varsa halkın bilgilendirilmesi gerekiyor. Damacana su almıştım. Yarıya kullandım ve bu haberlerden sonra kullanmayı bıraktım. Kalan yarısını da çiçeklere döküyorum.”
 
 
Recai Kutlu
“Bakanlık tarafından açıklanan firmalar, kamuoyunda bilinmeyen isimler. Marka olan firmalar ne olacak? Bakanlığın açıklaması beni tatmin etmedi. Hep bilinmeyen firmaları açıklıyorlar. Demek ki bu işin içinde bir iş var.”
 
 
Nusret Kayhan
“Sağlık açısından uygun olmayan firmaların açıklanmasını istiyoruz. Halk olarak tedirginiz. Bazı firmalar açıklandı ancak hiçbirisini bilmiyoruz. Çünkü tanınan markalar değil.”
 
 
Ramiz Kılçık
“Sağlık açısından zararlı olan firmaların hepsi açıklansın. Niye bilinmedik firmalar açıklanıyor. Hepsinin açıklanmasını istiyoruz. Bilinmeyen firmaları açıklamak doğru değil. Vatandaş olarak bu açıklamayı yeterli bulmuyoruz ve ikna olmadık. Halkın sağlığı ile oynayan firmaları merak ediyoruz ve açıklansın.”
Paylaş