havadurum

"Haklarımızı korumaya kararlıyız"

Alan Kılavuzlarının kazanılmış haklarının olduğunu ve sonuna kadar hakları korumaya kararlı olduklarını belirten Gelibolu Yarımadası Alan Kılavuzları Kooperatifi Başkanı İsmet Balkan; "Yarımadanın ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermesi ve 2015 kutlamalarında sağlıklı bir organizasyon yapılabilmesi için sorunların en kısa sürede çözülmesini arzu ediyoruz" dedi.

614

Gelibolu Yarımadası Alan Kılavuzları Kooperatifi Başkanı İsmet Balkan yaptığı açıklamada, Alan Başkanlığı ile Kooperatif arasında Alan Kılavuzluk mevzuatının en kısa sürede düzenlenmesi gerektiğini belirterek; "Alan Kılavuzları 8 Seneden buyana Ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerimize hizmet vermektedir. Gelen Gruplar 8 sene öncesinde olduğu gibi artık, sağlıksız bir şekilde Şehitliklerimizi gezmemektedir.

İftiharla ifade etmek isterim ki, Kooperatifimiz bünyesindeki alan kılavuzları Gelibolu Yarımadasının ziyaretçi sayısının 2 milyona ulaşmasında ve hizmet kalitesinin artmasında büyük katkı sağlamışlardır. Yeni çıkarılan kanunda, Alan Kılavuzlarının gelecekteki çalışma şartlarından bahsedilmemesi ve adeta yok sayılması tarafımız da büyük şaşkınlık ve üzüntü  yaratmıştır. Oysa Alan Kılavuzları kestirdikleri makbuz ile bölgenin gelişmesine ve varlıkları ile Seyahat Acentalarının organizasyon kabiliyetlerinin artmasın da önemli rol oynamaktadırlar.

2015 / 100. Yıl kutlamalarına çok az bir süre kalmıştır. Profesyonel rehberlerin gelecek olan yoğun yabancı akınına cevap vermeye çalışacakları ve Türk Misafirlerimize yeterli olamayacakları bir muhakkaktır. Bu durumda acilen Alan Kılavuzlarının çalışma esasları yeni kurulan  Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenmelidir. Bölgeye hâkim ve deneyimli Kooperatifimiz, sorunun giderilmesin de katkı sağlamaya hazırdır. Alan Kılavuzlarının çalışma esasları belirlenmemesi halinde bölgede kayıt dışı rehberlik hizmeti artacak ve haksız kazanç sağlayanlar çoğalacaktır. Gelibolu Yarımadasına gelen yılda 2 Milyon ziyaretçiye Kooperatifimiz ve Alan Kılavuzları olmadan sağlıklı hizmet verilmesinin kısa vadede mümkün değildir. Yeni kurulan Alan Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çanakkale Türsab İl Temsilciliği, Çanakkale Rehberler Odası ve Gelibolu Yarımadası Alan Kılavuzları Kooperatifi arasında diyaloğun başlatılması gerekmektedir.

Gelibolu Yarımadası Alan Kılavuzları Kooperatifi olarak, Şehitliklerimize yönelik her türlü olumlu çalışmanın yanında ve destekçisiyiz. Yarımadanın ziyaretçilerine daha iyi hizmet vermesi ve 2015 kutlamalarında sağlıklı bir organizasyon yapılabilmesi için sorunların en kısa sürede çözülmesini arzu ediyoruz. Alan Kılavuzlarının kazanılmış hakları vardır, sonuna kadar haklarımızı korumaya kararlıyız. Bölgede hem Profesyonel Rehberlere hemde Alan Kılavuzlarına ihtiyaç vardır.

Kooperatifimiz, gelen misafirlere daha sağlıklı hizmet verilmesi için her türlü çalışmayı sonuna kadar sürdürecektir.  Alan Başkanlığı ile Kooperatifimiz arasında Alan Kılavuzluk mevzuatının en kısa sürede düzenlenmesini bekler, Yeni oluşan Alan Başkanlığının bölgemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz" dedi.

Paylaş