havadurum

Hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, 11 Aralık 2023 tarihinde oynanan Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunmuştu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Koca ve iki kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

1622

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçında yaşanan skandal olayın failleri hakkında karar verildi. Hakem Halil Umut Meler’e saldırı olayı nedeniyle gözaltına alınan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da arasında olduğu 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye gönderilen Koca ve iki kişi, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Koca ve iki kişinin tutuklanmasına karar verdi. Diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Faruk Koca kimdir?

Faruk Koca, 1964 yılında Ankara’nın Bala ilçesine bağlı Derekışla köyünde doğdu. Lise mezunu olan Koca, serbest ticaretle uğraştı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002 ve 2007 yıllarında yapılan genel seçimlerde Ankara milletvekili seçildi. 2021 yılında MKE Ankaragücü Kulübü’nün başkanlığına seçildi.

Hakem Halil Umut Meler’e saldırı olayı nasıl gerçekleşti?

11 Aralık 2023 tarihinde Eryaman Stadı’nda oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının son dakikalarında sahneye çıkan skandal olay, Türk futbolunda büyük yankı uyandırdı. Maçın hakemi Halil Umut Meler, 90+3. dakikada MKE Ankaragücü lehine verdiği penaltı kararını VAR incelemesi sonrası iptal etti. Bu kararın ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, beraberindeki kişilerle birlikte sahaya indi. Koca ve yanındakiler, hakem Meler’e fiziksel saldırıda bulundu. Meler, yüzüne aldığı yumruk darbesiyle yere yığıldı. Olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganları etkisiz hale getirdi. Meler, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırı olayının yankıları neler oldu?

Hakem Halil Umut Meler’e saldırı olayı, Türk futbol camiasında büyük tepki çekti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), olayla ilgili soruşturma başlattı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı kınayarak, faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayla ilgili açıklama yaparak, saldırganların yakalandığını ve adalete teslim edileceğini duyurdu. Hakem camiası da olaya tepki göstererek, Meler’e destek mesajları yayınladı. MKE Ankaragücü Kulübü ise olayla ilgili sessizliğini korudu. (Haber Merkezi)

Paylaş