havadurum

Hacımusalar, "Karanlığa karşı aydınlığı savunacağız"

350
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na (KESK) bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 28`inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, sendika binasında kokteyl düzenledi. Burada konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, "Biz birlikte mücadele etmek için; bu ülkenin geleceğine, çocuklarımıza, evlatlarımıza, kadınlarımıza, emekçilerimize, işçilerimize onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle Eğitim-Sen`liyiz, KESK`liyiz." ifadelerine yer verdi. Kokteyle Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, önceki dönem CHP İl Başkanlığı görevini üstlenen İsmet Güneşhan, Emek Partisi İl Başkanı Muzaffer Dağtekin, KESK`e bağlı sendika yönetici ve temsilcileri, demokratik kitle örgütü ve siyasi parti üye ve yöneticileri de katılım göstererek destek verdi. Hacımusalar`ın konuşmasının ardından eğitim emekçileri tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. 
 
"Her türlü baskıya ve tehdide rağmen 28 yıldır mücadele ettik"
Hacımusalar, Eğitim-Sen tarihinin çok daha eskiye dayandığını ifade ederek, "Eğitim-Sen`in 28`inci mücadele yılı hepimize kutlu olsun. Resmi olarak 23 Ocak 1995 yılında kurulan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası mücadelenin, dayanışmanın, birlikte olmanın en güzel örneğidir. Her türlü baskıya ve tehdide rağmen 28 yıldır inadına mücadele etmiştir. Bu birlik ve dayanışma içinde mücadelesini her zaman sürdürmeye devam edecektir. Eğitim-Sen`in kökü 28 yıla dayanmıyor. 1907 Encümen-i Muallimine yani 115 yıldır geçmişi olan, köklü bir örgüte kadar dayanıyor. Damarları derinlere inmiş bir örgüt. Bizden önce özellikle Encümen-i Muallimin, Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS), Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER), Eğit-Der, Eğitim-İş, Eğit-Sen, Öğretim Elemanları Sendikası (ÖES) sürecinden aldığı gelenek, 28 yıldır Eğitim Sen ile devam etmektedir" dedi.
 
"İnancımız, kararlılığımız çok yüksek"
Başkan Hacımusalar, eğitim emekçilerini temsil eden sivil örgütlerin isimleri değişse de mücadele biçimlerinin değişmediğine dikkat çekerek, "İsimler değişse dahi kararlılığından hiçbir zaman taviz vermedi. Şu anda konuşurken bile özgüvenimiz, inancımız, kararlılığımız çok yüksek. Biz bu şartlar altında meydanlarda, alanlarda, sokaklarda da; önümüzdeki Mayıs ayının 15`inde de mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Biz karanlığa karşı aydınlığı; savaşa ve şiddete karşı barışı ve adaleti seslendireceğiz" ifadelerine yer verdi.
 
"Eğitim-Sen, mücadele örgütü olmayı sürdürecek"
Hacımusalar savaşa karşı olduklarının altını çizerek, "Bizi bazen dışlayabiliyorlar. Barış ve kardeşlik istemek suç değil. Farklı din, kültür, inanç ve kimliklere birlikte olmak bu ülkenin bir onuru ve gururudur. Biz anadili savunuyoruz, `Neden savunuyorsunuz, bölücüsünüz` diyorlar. Kardeşliği ve dostluğu savunuyoruz, `Niye savunuyorsunuz` diye soruyorlar. Arkadaşlar biz savaşa karşıyız. Biz birlikte mücadele etmek için; bu ülkenin geleceğine, çocuklarımıza, evlatlarımıza, kadınlarımıza, emekçilerimize, işçilerimize onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz. Bu nedenle Eğitim-Sen`liyiz, KESK`liyiz. Sendikal hakların, demokrasinin, emeğin, eşit haklar mücadelesinin sesi olan Eğitim-Sen geçmişten bugüne taşıdığı değerlerle; eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü olmayı sürdürecektir. Yaşasın eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesi! Yaşasın Eğitim-Sen! Yaşasın KESK" diye sözlerini sonlandırdı.
(Damla Yeltekin)
Paylaş